slider

S dobře vybraným zvonkem budete vědět o každé návštěvě

Chcete vědět, že návštěva je za dveřmi? Umožněte jí dát vám o své přítomnosti vědět prostřednictvím domovního zvonku. Vybrat dobrý domovní zvonek není těžké, když víte, co by měl umět a kam ho chcete umístit.

AdobeStock - 214101052  -  kopie

Zvolit bezdrátový zvonek nebo elektrický drátový zvonek?

Obě varianty mají svá pro a proti. Dříve se instalovaly spíše drátové elektrické zvonky, protože ty bezdrátové nebyly schopné fungovat na větší vzdálenosti. Dnešní moderní bezdrátové zvonky se ale vyrovnají těm drátovým a není proto důvod je zavrhovat. Například v nabídce společnosti Tympol Plus najdete oba typy zvonků, bezdrátové s dosahem až neuvěřitelných 350 metrů. Celou nabídku zvonků této společnosti si můžete prohlédnout zde.

Elektrické drátové zvonky

Tlačítko je spojeno drátem se zvonící jednotkou a obojí je připojeno do elektrické sítě. Nestane se tak, že by došly baterie anebo že aby někdo odcizil tlačítko zvonku. Na trhu se objevují drátové domovní zvonky vhodné pro elektroinstalaci o napětí 8 V nebo 230 V. Velikou výhodou je, že můžete tlačítko a jednotku rozmístit na velkou vzdálenost.

Elektrické drátové zvonky

Bezdrátové zvonky

U tohoto typu domovních zvonků je tlačítko napájeno bateriemi. Zvuková jednotka je pak rovněž vybavena baterií nebo může být připojena do sítě. Instalace bezdrátového zvonku nevyžaduje žádné stavební úpravy a může se připojit kdykoli a kamkoli. Omezený je pouze dosah zvonku. Na rozdíl od drátového zvonku vám bezdrátový zvonek umožňuje instalaci více tlačítek nebo možnost vzít si vyzváněcí jednotku s sebou například na zahradu. U výše zmíněné společnosti si můžete vybrat například bezdrátový zvonek s dosahem až 350 metrů. Celou nabídku bezdrátových zvonků naleznete zde.

Bezdrátový domovní zvonek ST-372

Co domovní zvonky nabízí?

 Kromě obyčejného zvonění si na některých zvoncích můžete nahrávat vlastní melodie. Nastavit si můžete také hlasitost zvonění. Pro lidské ucho jsou nejhlasitější elektromechanické zvonky. Například gongy, elektrické nebo mechanické zvonky tak účinné nejsou. Lidé trpící poruchami sluchu jistě ocení kromě akustické signalizace i zvonky se světelnou signalizací. Zajímavé je i využití videozvonků, se kterými máte okamžitý přehled, kdo se u dveří nachází. V noci pak oceníte domovní zvonky s nočním podsvícením.

Speciální zvonky

Kromě klasických zvonků se vyrábí rovněž zvonky určené například pro školy nebo výrobní haly. Školní zvonky patří k jedněm z nejhlasitějších typů zvonků, a proto se nehodí pro domácí využití.

Tipy na moderní bezdrátové zvonky, se kterými budete mít přehled

Zvonek REKORDER DNU-210 s melodií podle vašeho vkusu

Nechce se vám poslouchat ohrané zvonkové melodie? Pak sáhněte po bezdrátovém zvonku REKORDER, který poskytuje jak přednastavenou melodii, tak možnost nahrát si svou vlastní melodii přes vestavěný mikrofon nebo audio vstup. Nahrávka může být dlouhá až 60 sekund a je jedno jestli půjde o vaši oblíbenou muziku, dětský hlas, štěkání psa nebo jiný zvuk.

Zvonek REKORDER DNU-210, 8-230 V

Bezdrátový zvonek BULIK II DRS-985H s hermetickým tlačítkem

Elegantní a velmi variabilní zvonek BULIK II si vás omotá kolem prstu. Nejen, že nabízí 14 melodií, regulaci hlasitosti, zvukovou i optickou signalizaci a přídavné podsvícení, ale můžete na něj připojit až 69 tlačítek. Nebo naopak jedno tlačítko připojit na více zvonků BULIK II. Pro každé tlačítko se dá dokonce nastavit různá melodie, takže budete přesně vědět odkud návštěva přichází. Tlačítka jsou odolná atmosférickým vlivům, takže dešťová přeháňka i mrazík do -20 °C nebo žár do 35 °C jim neublíží.

Bezdrátový zvonek BULIK II DRS-985H s hermetickým tlačítkem

Mohlo by vás zajímat: Tipy na moderní bezdrátové zvonky pro dům i byt