slider

Vše o samoležících neboli looselay vinylových podlahách

Velmi oblíbenou volbou do moderních domácností nebo tam, kde se interiéry renovují jsou vinylové podlahy. Klasický lepený nebo plovoucí vinyl je poměrně známý, ale znáte i samoležící vinylové podlahy?

Vinylové podlahy jsou velmi oblíbené díky svým vlastnostem. Samoležící vinylové podlahy, nazývané také jako looselay podlahy, si zachovávají právě ony vlastnosti klasických vinylových podlah, ale oproti nim nabízejí velmi jednoduchou pokládku.

Vinylové podlahy looselay jsou běžně k dostání. U odborníka na prodej a pokládku podlah, společnosti Barkotex, najdete řadu dekorů a formátů těchto podlah. Samotnou pokládku můžete realizovat sami anebo si ji sjednat společně s nákupem podlahy.

Barkotex

Pokládka samoležících vinylových podlah

Největší výhodou samoležících vinylových podlah je jejich rychlá pokládka, kdy se jednotlivé díly nijak nepřilepují ani nezaklikávají, pouze se položí těsně vedle sebe. Kouzlo pokládky samoležící vinylové podlahy spočívá v její robustnější konstrukci, vyšší hmotnosti dílů, ale především ve spodní rubové vrstvě, která je speciálně vytvořena tak, aby měla velmi vysoký koeficient tření. Díky tomu díly pevně přilnou k podkladu a neposouvají se. Přilnavost rubové vrstvy je až o 50 % vyšší než u jiných typů vinylových podlah. Protože je pokládka velmi snadná a rychlá, zvládnete ji i sami. Přizvat můžete samozřejmě i odborníka.

Vlastnosti looselay podlah

Těžkou hlavu si nemusíte dělat ani s vlastnostmi looselay podlah. Protože se jedná o odolné vinylové dílce, splňují to, co od vinylu očekáváte.

Podlahy mají povrch, který se jen tak nepoškrábe, nevadí mu posouvání židlí, kolečka od kolečkové židle ani drápky domácích mazlíčků. Povrch podlahy je příjemně měkký a hřejivý, takže i chůze naboso bude vždy pohodlná a nic vás nebude studit. Pod samoležící vinylové podlahy můžete položit i podlahové topení a tepelný komfort tak ještě zvýšit. Vaše kroky budou navíc tiché, protože looselay podlahy dobře tlumí kročejový hluk a působí rovněž jako zvuková izolace.

Nemusíte se bát ani pokládky ve vlhkém prostředí. Podlahy jsou velmi ekologické, recyklovatelné a zdravotně nezávadné. Povrch podlah se také jednoduše udržuje. Nepotřebujete žádné speciální přípravky. Podlahu stačí zamést, vyluxovat nebo setřít vlhkým mopem s trochou čistícího prostředku určeného pro vinylové podlahy.

Samoležící vinyl se hodí jak pro použití v soukromých objektech, jako jsou byty a rodinné domy, tak pro komerční prostory hotelů, restaurací, kanceláří, obchodů nebo veřejných budov.

Barkotex

Výhody samoležících podlah

Pokud bychom měli shrnou výhody samoležících vinylových podlah, byly by to především:

  • rychlá a snadná instalace bez použití lepidla,
  • snadná výměna jednotlivých dílů nebo odstranění celé podlahy,
  • povrch odolný proti poškození a poškrábání,
  • příjemný a hřejivý povrch,
  • 100 % recyklovatelnost,
  • skvělé akustické vlastnosti,
  • jednoduchá údržba.

Dekory a formáty

Protože se samoležící podlahy skládají z jednotlivých dílů, přicházejí výrobci s různými formáty těchto dílů. Můžete mít jak formát krátkých nebo dlouhých prken, tak formát dlaždic. Dekory uspokojí i náročné zákazníky. Looselay podlahy nabídnou něco pro milovníky vzorů přírodního dřeva i kamene. Stačí si vybrat potřebný odstín.

Mohlo by vás zajímat: Vinylové podlahy se speciálním vzorem ozvláštní váš interiér. Více zde.

Barkotex

Tip na samoležící vinylové podlahy, které vás nadchnou

Hledáte tip na samoležící vinylovou podlahu, se kterou byste byli spokojeni? Podlahy od značky Designflooring by mohly být to pravé. V kolekci Looselay naleznete dílce v rozměrech klasických prken nebo dlažby, v kolekci Looselay Longboard na vás čekají prodloužená prkna, která podpoří velikost prostoru. S třídou zatížení 33/42 se nemusíte bát, že by se podlahy nějak poškodily. S klidem je můžete využít doma, v kancelářích i v dalších provozně náročných prostorách. Realistické zpracování dřevěných a kamenných dekorů je zárukou, že podlaha bude ozdobou interiéru.