slider

7 tipů na růžové povlečení pro Vaši romanticky laděnou ložnici

Dnes je všeho dostatek. Není problém si vybrat hned z několika druhů ložního povlečení. Vyvstává však jiný problém. Vybrat si to správné, to nejlepší. Zkrátka takové, ve kterém se vám bude skvěle usínat.

Málokdo se vyzná ve všech materiálech a zpracováních. Přitom to je obrovská škoda. Například luxusní povlečení z kvalitní egyptské bavlny je prostě skvělé. Kdo se v něm vyspí, už nebude chtít jiné. Dokonce existuje hned několik úprav tohoto materiálu.

Pokud se chcete dozvědět o ložním prádle víc, čtěte dále. V tomto článku jsme pro vás připravili hned několik tipů na luxusní damaškové povlečení v úpravě mako-brokát-damašek, jež je vyrobeno právě z egyptské bavlny. A protože růžová patří mezi nejoblíbenější barvy, zaměřili jsme se na povlečení této barvy. Nutno podotknout, že růžová se hodí do každé ložnice, nejen pro romantiky.

Růžová – barva, která se hodí všude

Když se řekne růžová, lidé si často vybaví lásku a romantiku. Spojená je také především s něžným pohlavím. Růžová mimo jiné symbolizuje také něhu a jemnost. Je barvou jemného způsobu života, zdrženlivé elegance, slavnostních nálad a sentimentálních pocitů.

O růžové povlečení mají většinou zájem zejména ženy, ale i muži k této variantě svolí, když zjistí, že růžová barva přispívá schopnosti otevření srdce, a tudíž i k vyjádření lásky.

Růžové povlečení si užijí i klidnější povahy. Dodá totiž ložnici příjemnou romantickou a klidnou atmosféru. Díky tomu budete moct v posteli relaxovat a užívat si sladké chvilky nicnedělání. Kdo by tedy nechtěl mít růžové povlečení?

Odborníci obecně doporučují růžovou barvu i do jiných částí bytu. Na druhou stranu. Stále platí, že se nic nemá přehánět.

Luxusní povlečení v úpravě Mako-Brokát-Damašek

V tomto článku jsme vybrali 5 tipů na povlečení vyrobené německou společností Curt Bauer. A nejedná se jen tak o nějaké obyčejné povlečení. Vybrali jsme druhy, které jsou zhotovené z pravé egyptské mako bavlny v úpravě mako-brokát-damašek. Čím jsou povlečení z mako bavlny a v tomto provedení tak skvělé? Ve zkratce. Povlečení tohoto druhu se vyznačuje špičkovou kvalitou, maximálně luxusním vzhledem, dlouhou životností a také snadnou údržbou.

Nezmínili jsme však ještě jednu zásadní věc. Kde se dá damaškové povlečení Curt Bauer koupit. Proto to napravíme. Povlečení Curt Bauer je možné zakoupit z pohodlí domova skrze e-shop českého výrobce povlečení Stella Ateliers, který najdete na internetové adrese www.stellaateliers.cz.

A teď vysvětlíme ještě několik termínů.

  • Mako bavlna – Pod tímto označením se skrývá obecný název pro jakostní hornoegyptskou bavlnu s délkou vlákna 30 až 34 mm. Tento materiál se běžně používá k výrobě vysoce kvalitních bavlnářských tkanin.
  • Damašek – Aby se zákazníci na trhu lépe orientovali, vžilo se obchodní označení damašek. Jedná se o většinou jednobarevnou tkaninu se specifickým vzorováním, které může mít různé tvary a velikosti. Pro damašek je typické, že plochy vzorů jsou na okrajích hrubě odstupňované a kontrastují světle nebo tmavě s hladkým podkladem. Kontrast vzniká tím, že se střídá osnovní a útková vazba. Díky tomu je na povrchu vidět vždy jen podélné osnovní nebo příčné útkové nitě. V případě, že chce člověk damašek se složitějšími a barevnými vzory, musí se k jeho výrobě použít takzvané žakárové ústrojí. A teď pár slov k materiálu. Dříve se damašek vyráběl zejména z hedvábných nebo lněných přízí. Později se začala používat také mercerovaná bavlna.
  • Brokát – Co se skrývá pod pojmem brokát? Je to opět obchodní označení, které se používá pro těžkou, bohatě vzorovanou tkaninu, obvykle doplněnou třpytivými nitěmi. Obvykle se brokát vyrábí z přírodního nebo viskózového hedvábí, které je tkané v atlasové vazbě, většinou s žakárovým ústrojím. Pro lepší vzhled se občas přidávají již zmíněné třpytivé nitě, které jsou nejčastěji vyrobené z nějakého nerezavějícího kovu. Například lurexu.

Povlečení AURORA

Povlečení ALISAR

Povlečení SORAYA

Povlečení ALLEGRA

Povlečení Como

Povlečení JULIETTE

Povlečení MARY

Náš tip: Buďte originální a vsaďte na proužky aneb pruhované povlečení