slider

Zařiďte si domácí posilovnu, víme co do ní

Celé tělo Vám dokonale procvičí veslovací trenažér

Pro ty kdo hledají náročnější a zajímavější formu domácího kardio tréninku, než je jízda na cyklotrenažeru nebo běžecký pás, je tu veslovací trenažér. Mimo obvyklého působení na nohy, hýždě, břišní svalstvo, srdce a cévy, veslování zapojuje také paže a zvyšuje kapacitu plic. Není to úplně obvyklý posilovací stroj, proto Vám poradíme na co se při výběru soustředit.

Veslovací trenažér Kettler

Intenzita používání veslařského trenažeru a parametry vlastníka

Stejně jako u každého jiného posilovacího stroje, i pro veslařský trenažer platí, že by měl dokonale sedět svému majiteli a jeho potřebám. Důležité jsou zejména nároky na trénink a s tím spojená frekvence používání, ale samozřejmě také výška a váha cvičícího. Je rozdíl pořizovat veslařský trenažér aktivnímu sportovci a naproti tomu člověku, který jej má ze zájmu pro domácí kondiční cvičení.

Komfort při cvičení nejvíce ovlivňuje zátěž a posun sedáku

Samotné cvičení, i když je to cílená námaha, by mělo být vždy příjemné a co nejsnadněji nastavitelné i ovladatelné. Zátěž může být u veslařského trenažéru tvořena různými způsoby. Základní a nejlevnější typ obsahuje pouze pevné tlumiče, zátěž je zde regulována pouze posuvem páky po rukojetích. O něco příjemnější variantou je použití tlumiče s otočnou koncovkou se stupnicí, zátěž si u tohoto typu upravíte otočením. Je nutno počítat s tím, že životnost tlumičů je omezená. Veslařský trenažér pro domácí účely má nejčastěji magnetickou brzdu. O sílu odporu se tak stará permanentní magnet, ten zajištuje široký rozptyl zátěží, tichý chod trenažéru a záruku, že bude dlouho a dobře sloužit. Profesionální veslařský trenažer pro sportovce je vybaven magnetickou indukční brzdou, která uspokojí potřeby velmi vysoké zátěže s přesnými údaji v rámci měření, je zde možnost programovaní a má celkovou spolehlivost. V prostorách fitness center se nejčastěji jako zátěž využívá vzduch. Větrák reguluje přívod vzduchu a tím je vytvářen odpor.

Komfort při cvičení

Na sedáku rozhodně nešetřete

Typ sedáku ovlivňuje především životnost a hlučnost veslařského trenažeru. Pojezdy z plastu velmi rychle ztrácejí na kvalitě a funkčnosti i při běžném domácím používání. O něco lépe je na tom pojezd s ložisky, kde ovšem záleží, z čeho jsou kolečka vyrobena. Novější systémy však už zajišťují příjemně tichý a bezproblémový provoz. Nosnost přístroje se odvíjí od masivností rámu a právě kvality pojezdu, což určuje výrobce.

Veslovací trenažér - sedák

Měření tepové frekvence je základem kardio cvičení

Vzhledem k tomu, že kardio cvičení se zaměřuje především na spalování tuků. Měření tepové frekvence musí být jeho nedílnou součástí, základním typem je měřič na ušní boltec, kvalitnější poznáte také podle toho, že tep měří formou pásu.

Frekvence

Veslovací trenažér však není právě levná záležitost ani žádný drobeček, i když existují skládací modely, jejichž manipulaci usnadňují kolečka, při jeho výběru rozhodně volte renomovanou firmu. V rámci služeb tak získáte servis v případě poruchy v podobě osobní návštěvy a opravy na místě.

Veslovací trenažér insportline

Veslovací trenažér insportline