slider

Luxusní dřevěné podlahy z exotického dřeva

Masivní dřevěné podlahy z exotických dřevin jsou hitem nejenom letošní sezóny. Pokud rekonstruujete dům či byt není nic jednoduššího než si pořídit tu nejodolnější dřevěnou podlahu, kterou získáte na českém trhu. Podlahy z exotických dřevin jsou tvrdé, odolné a mohou se vícekrát repasovat. Získávány jsou z exotického dřeva, které roste v mnoha koutech světa.

Odolnost a tvrdost je hlavním poznávacím znamením exotických dřevin. Díky propracovanému systému výroby masivních podlah se můžete těšit na dřevěné podlahy, které vydrží věčně. Podlahy mají velmi osobitý styl a barvu. Hodí se jak do panelákových bytů, tak do nově zrekonstruovaných domů či do kanceláří a komerčních prostor. Surové dřevo není potřeba dodatečně upravovat speciálními tónovacími oleji. I v surovém stavu je většina exotickým dřevin nádherně přírodně zbarvená. Většina lidí si chce tuto přírodní barvu uchovat. Přijatelná cena je dalším velmi příjemným bodem, který splňují. Další výhodou je, že exotické dřeviny jsou zvyklé na velkou vlhkost a časté změny teplot, proto jsou vhodné i do zimních zahrad a do prostor, kde je vyšší vlhkost (koupelny, obložení bazénů apod.).

Nemusí se vždy jednat o celomasivní podlahy, velmi oblíbené jsou z těchto dřevin i průmyslové mozaiky.

Ukázka pokládky masivní teakové podlahy - plancher.cz

Douisse

Dřevo z Doussie je světle žluté až bílé, barva jádra je však jiná, rozmezí barevných odstínů jádra je u ní od světle hnědé až po načervenalou hnědou. Struktura jádra dřeva je nepatrně propletená, je středně lesklá a textura je poněkud hrubá. Ve střední a západní Africe je považováno za posvátné a hojivé. Éterické oleje z Doussie mají prý ozdravný účinek na lidský organismus. Proto jsou dřevěné podlahy z Douisse velmi oblíbené a instalované především do ložnic, koupelen a zimních zahrad.

Dřevěné podlahy z exotického dřeva - Douisse

Dřevěné podlahy z exotického dřeva - Douisse - houzz.com

Teak

Dřevo Teaku je bílé nebo světle žluté, čím více se blížíte k jádru této dřeviny, tím je dřevo tmavší a hraje odstíny jako je tmavě-zlato-hnědá až po tmavě-zlato-žlutou se sytě hnědými, až čokoládově hnědými pruhy. Teak má rovný, občas i mírně zvlněný povrch, jeho dřevo je velmi hrubé s nerovnoměrnou texturou. Teakové dřevo samo o sobě může mít mastný povrch s lesklými bílými kapsami. Dřevěná podlaha z Teakového dřeva je vhodná do obývacích pokojů, kuchyní a společenských místností. Dokáže skvěle doplnit uvolněnou atmosféru a svěží domov.

Dřevěné podlahy z exotického dřeva - Teak

Dřevěné podlahy z exotického dřeva - Teak - houzz.com

Wenge

Jádrové dřevo čerstvě nařezaného dřeva Wenge má žluto-hnědou barvu, po několika měsících tmavne a získává jednotně hnědou, někdy i skoro černou barvu se střídavými vrstvami světlých a tmavých tkání, které vytvářejí dekorativní obrazce. Dřevěné podlahy z tohoto velmi exotického dřeva jsou hojně používány v pracovnách, obývacích pokojích a v moderních kancelářských budovách. Odolnost je opravdu neskutečná a skvěle doplňuje moderní vzhled celé místnosti.

Dřevěné podlahy z exotického dřeva - Wenge

Dřevěné podlahy z exotického dřeva - Wenge - houzz.com

Náš tip: Podlahy z exotických dřevin na www.plancher.cz

Ukázka pokládky teakové masivní podlahy - plancher.cz

Merbau - ukázka pokládky masivní podlahy - plancher.cz

Ukázka pokládky masivní teakové podlahy - www.plancher.cz