slider

Povlečení z Mako bavlny – kombinace krásy, kvality a luxusu

Dobře se vyspat chce snad každý. K tomu, abyste sladce snili celou noc, vám může pomoci povlečení z Mako bavlny. Pojďme si říct, jaké přednosti nabízí.

Jemnou Mako bavlnu najdete v mnoha úpravách

Samotná Mako bavlna, nazývaná také egyptská bavlna, je jednou z nejkvalitnějších surovin používaných na výrobu povlečení. Tkaniny i pleteniny vyrobené ze zpracované bavlněné příze jsou jemné na dotek, mají velmi dobré termoregulační schopnosti a vynikají svou kvalitou a dlouhou životností. Povlečení z Mako bavlny je skvělou volbou pro osoby s citlivou pokožkou, protože bavlna pokožku nijak nedráždí.

Z Mako bavlny se kromě luxusního bavlněného povlečení vyrábí i plédy, přehozy, povláčky na dekorativní polštáře, župany nebo pyžama. Využití je velmi široké.

Bavlněná příze se zpracovává do několika typů tkanin a pletenin. Velmi oblíbenými úpravami jsou:

  • Mako jersey – jde o pružnou pleteninu, kterou není nutné žehlit. Jerseyové povlečení je velmi jemné a praktické.
  • Mako satén – lesklé saténové povlečení z Mako bavlny neklouže ani nestudí. Naopak, má dokonale hebký povrch díky použití husté plátnové vazby.
  • Mako brokát damašek – krásná tkanina doplněná o třpytivý brokát poskytuje vysokou dávku luxusu.

Mezi další oblíbené úpravy patří například Mako batist a perkál.

Mako brokát damašek – sněte v luxusu

Povlečení z Mako brokát damašku je opravdu tím TOP vrcholem, který v nabídce úprav najdete. Vzory tkané speciálním žakárovým ústrojím jsou velmi dekorativní a povznesou vaši ložnici do nové úrovně. I přesto, že se jedná o těžkou tkaninu, povlečení je přesto příjemné a prodyšné. Více o damaškovém povlečení se dočtete v tomto článku.

Vyzkoušejte Mako brokát damašek

Máme pro vás několik tipů na produkty z Mako brokát damašku, se kterými si můžete vyladit ložnici do posledního detailu. Všechny tipy a mnohé další pak můžete zakoupit u českého výrobce ložního prádla, u společnosti Stella Ateliers. Celou nabídku společnosti si můžete prohlédnout ZDE.

Luxusní povlečení SORAYA

Tři podmanivé barevné kombinace povlečení (stříbrno-šedá, růžovo-vínová, zlatá) doplněné dokonale propracovanými vzory si najdou místo jak v klasických ložnicích, tak v moderních interiérech.

Pléd SORAYA

Kombinace 100% bavlněné příze na přední straně a 100% australské ovčí vlny na zadní straně dělá z luxusního plédu SORAYA krásně měkký doplněk postele. Ozdobte plédem postel nebo se do něj zachumlejte u televize.

Luxusní dámský župan SORAYA

Nejen postel, ale i vy můžete být oděna do třpytivého Mako brokát damašku. Plédy SORAYA můžete mít ve stejných barevných kombinacích jako povlečení. Kouzelně sladěná ložnice i župan vám budou dělat radost.

Luxusní povlečení SORAYA

Náš tip: Další užitečné rady a tipy pro vaši vysněnou ložnici najdete na webu Dokonalá ložnice.