slider

Monitor dechu miminka Nanny od Jablotronu

Monitor dechu BM-02 Nanny je bezpečnostní zařízení, vhodné pro všechny pečlivé maminky a tatínky. Díky monitoru dechu Nanny je možné sledovat pravidelnost dechu a pohyby miminka. Nanny monitor dechu miminka upozorňuje na případné nebezpečí syndromu náhlého úmrtí kojence – možná jej znáte pod zkratkou SIDS (Sudden Infant Death Syndrome). U kojenců, zhruba do jednoho roku, je vyšší riziko nepravidelnosti dýchání. Miminko se z nevyjasněných důvodů někdy „zapomene“ nadechnout. Zástava dechu ale může být zapříčiněna i jinými komplikacemi, jako je zvracení nebo projev nemoci.

NannyJablotronje monitor dechu miminka. Během spánku kojence Nanny monitoruje jeho dýchání a díky hlasitému upozornění při jakýchkoli potížích snižuje riziko náhlého úmrtí, dávení nebo dušení. Monitor dechu pro miminka Jablotron Nanny je certifikovaným zdravotnickým přístrojem. Je schválen pro používání v mnoha porodnicích celé České republiky. Nanny je ryze českým výrobkem.

Milí rodiče, Nanny byla vytvořena pro váš klid. Když vaše miminko spí, monitor Nanny pozorně sleduje jeho dýchání a pohyby a při ohrožení hlasitě varuje okolí.

Monitor dechu miminka Nanny od Jablotronu

VLASTNOSTI MONITORU NANNY

MonitorNanny je certifikovaný zdravotnický přístroj – konkrétně se jedná o CE certifikát podle směrnice 93/42/EC Evropské unie. Jeho hlavním úkolem je sledování a zobrazování dýchání dítěte. Pokud se miminko nenadechne během 20 sekund, případně jeho frekvence dechu klesne pod hranici 8 nádechů za minutu, Nanny Jablotron spustí hlasitý zvukový poplach. Velkou výhodou je extrémně citlivá snímací deska, která je jednou z největších na trhu. Navíc, jako u jediného monitoru dechu, je možné připojit dvě snímací desky najednou. Tím se lehce zajistí pokrytí větší plochy postýlky.

Napájení je bezpečné, zajištěné pomocí dvou tužkových baterií. Stav baterií a funkce monitoru jsou elektronicky kontrolovány při každém zapnutí. Případné nesrovnalosti přístroj ihned signalizuje. Monitor dechu Nanny Jablotron je vhodný pro matrace o tloušťce až 10 cm. Nanny je čistě český výrobek společnosti Jablotron.

Monitor dechu miminka Nanny od Jablotronu

Jak se používá monitor dechu Nanny?

Pro koho je vhodný monitor Nanny?

Monitor dechu Nanny je vhodný pro všechna miminka. SIDS (syndrom náhlého úmrtí dítěte) se netýká pouze nedonošených dětí, může nečekaně postihnout i zcela zdravé a donošené dítě. Nanny vaše dítě bezpečně ohlídá a vy můžete v klidu a s jistotou spát nebo se věnovat práci v domácnosti.

Jaká je funkce monitoru dechu Nanny?

Základní funkcí je hlasité upozornění v případě zástavy dechu miminka. Monitor Nanny důrazně doporučujeme pro předčasně narozené děti a děti s nízkou porodní hmotností. Do jednoho roku věku ale všechny děti dýchají nepravidelně. Zatím nejsou vyjasněné příčiny, proč se miminko zapomene nadechnout – jedná se o nechvalně známý syndrom náhlého úmrtí kojence. SIDS ale nemusí být jedinou příčinou zástavy dýchání, může k ní dojít i z jiných důvodů, jakými jsou zvratky, projevy nemoci, spolknutí drobného předmětu. Zodpovědným rodičům radíme použít monitor dechu Nanny pro každé miminko.

Kde můžete monitor Nanny používat?

Samozřejmostí je možnost použití Nanny v postýlce. Kromě ní ale monitor dechu využijete i v kočárku, kolébce nebo v koši. Nezapomeňte na správné dodržení instrukcí instalace. Nutné je také zamezit falešným alarmům (u kočárku to znamená, že není v pohybu, nikdo se ho nedotýká a stojí na klidném místě).

Pro jakou matraci je monitor Nanny vhodný?

Matrace by neměla být příliš silná, maximálně doporučujeme 12 cm. Při této tloušťce matrace docílíme zachování požadované vysoké citlivosti a přesnosti senzoru. Pokud je miminko velmi malé, můžete snímací podložku umístit přímo pod prostěradlo. Až bude děťátko větší, přesunete podložku pod matraci.

Je Nanny opravdu spolehlivý?

Monitor Nanny je vám k dispozici 24 hodin denně. Zátěžový test baterií se provádí při každém zapnutí přístroje. Pokud je vše v pořádku, všechna tři signální světla krátce bliknou a ozve se pípnutí. Pokud je nutné baterie vyměnit, budete upozorněni červeným blikáním. Zelené světélko bliká podle rytmu dýchání miminka a poskytuje vám i vizuální kontrolu nad jeho stavem. Stává se, že domnělý falešný poplach byl poplach oprávněný. Děťátko mohlo totiž reagovat na hlasitý alarm monitoru a samo se nadechlo.

Jak Nanny dohlíží na správné dýchání?

Hlavním úkolem JablotronNanny je neustálá kontrola dechu a pohybů miminka. To vše se děje bez kontaktu přístroje s pokožkou dítěte. Můžete mít tedy jistotu, že monitor nemá na dítě žádný negativní vliv.

Pokud dítě normálně dýchá, máte zaručeno, že je vše v pořádku, pomocí zeleného světélka, které bliká v rytmu dechu vašeho dítěte. Pokud dojde k poruše dýchání dítěte, spustí se hlasitý alarm. Ten uslyšíte, pokud dítě přestane dýchat, případně pokud se frekvence dechu sníží pod 8 nádechů za minutu. Samotný zvuk alarmu často dítě probudí a to začne samo znovu dýchat.

Správná instalace monitoru Nanny

Pro kvalitní funkčnost vaší Nanny je podstatné nepodcenit instalaci monitoru. Ta je naštěstí opravdu jednoduchá. Snímací podložku umístíte na rovnou a pevnou plochu pod klasickou matraci a spojíte ji s monitorem. Součástí balení jsou i kvalitní baterie. Ty by měly vydržet v provozu déle než rok. Při každém zapnutí je monitor otestuje, proto se nemusíte obávat případného nechtěného přerušení provozu. Miminko je při spánku trvale sledováno. Pokud by došlo k selhání dechu, dušení nebo dávení, budete okamžitě upozorněni hlasitým alarmem.

Monitor dechu pro miminka Nanny oceňují v tuzemsku i zahraničí

Monitor dechu miminka Nanny Jablotron je stále oblíbenější u rodičů a profesionálů nejen v České republice, ale také v zahraničí. Oblíbenost Nanny se projevuje nejen děkovnými dopisy maminek a tatínků, ale také řadou pochvalných recenzí a prestižních ocenění.

Před několika lety zveřejnil renomovaný britský časopis Baby & Toddler Gear (Kojenec a výbava pro batole) výsledky testů zařízení, která jsou určená pro péči o nejmenší děti. Zlatou medaili v kategorii přístrojů pro hlídání dechu spících novorozenců (sloužících jako ochrana proti SIDS) získala Nanny Jablotron. Dle přísného hodnocení poroty svou konkurenci zastiňuje svou spolehlivostí a jednoduchou použitelností v domácnosti.

Sami si můžete prohlédnout recenze, které jsou běžně dostupné na internetu. Za všechny vybíráme jednu z britského webového portálu Babyworld.co.uk, kde monitor Nanny Jablotron získal celkově plný počet 5 hvězdiček u všech tří hodnocených parametrů.

Český monitor dechu miminek BM-02 Nanny se prosadil v celém světě, aktuálně se prodává ve více než 21 zemích světa. Od roku 2005 do současnosti se prodalo víc než 150 000 přístrojů.

 

Mohlo by vás zajímat:

Domácí videotelefon, šikovný pomocník v otázce zabezpečení

4 tipy jak efektivně zabezpečit dům