slider

Tipy na luxusní tapety, které oživí vaši zeď

Nebaví vás strohé a neosobní bílé stěny? Chcete dodat vašemu domovu kapku originality a stylu? Kromě barevné výmalby či velkoformátových samolepek se do našich domácností s nebývalou razancí vrací i v minulosti milované tapety. Jste překvapeni? Moderní luxusní tapety totiž nemají se svými předchůdkyněmi z dvacátého století pranic společného. Pyšní se širokou paletou vzorů, motivů a dekorů a díky pokrokovým postupům výroby jsou vysoce kvalitní. Zdaleka už nejsou pouze doménou domácností, vybojovaly si své místo i v mnoha obchodech, restauracích, hotelích nebo kancelářích.

Papírové tapety? Ano, ale nejen ty! Moderní tapety na zeď se vyrábí z mnoha dalších materiálů, jako je PVC, textil nebo vlies. Stejně jako u tapet z papíru mají i ostatní použité materiály své silné i slabé stránky, které byste před koupí měli brát v potaz. Pojďte se společně seznámit s vybranými tapetami na zeď z produkce předních světových výrobců.

Luxusní tapety na zeď

Vinylové a textilní tapety Muraspec

Hledáte nejvyšší možnou kvalitu? Pak se ponořte do nabídky britského producenta luxusních tapet a dalších dekorativních výrobků, které se prodávají pod značkou Muraspec. Nejčastěji se využívají v komerční sféře, jako jsou obchody, administrativní budovy, hotely, lodě a podobné prostory. V sortimentu firmy Muraspec převažují textilní a vinylové tapety na zeď.

Vinylové tapety se vyrábějí z PVC. Dle nosné vrstvy se dále dělí na tapety se zadní stranou z papíru a se zadní stranou z vliesu. Vynikají jednoduchou údržbou – jejich omyvatelnost oceníte v koupelně, v kuchyni nebo v předsíni. S ohledem na jejich praktické funkční vlastnosti se vinylové tapety hodí pro použití v hotelech a v jiných větších komerčních objektech.

Textilní tapety jsou jedním z nejstarších dekorativních nástěnných prvků. Okouzlí vás svými přirozenými barvami a tkaninovými vzory. Bývají velmi pestré a už na první pohled lahodí oku. Jejich lepení je ale poměrně náročný proces, který vyžaduje profesionální zkušenosti a odbornost.

Vinylové a textilní tapety Muraspec

Vliesové tapety Hohenberger

Pokud jste vyznavači ruční práce, zastavte se u nabídky německého producenta  Hohenberger. Ten se specializuje na luxusní ručně vyráběné tapety, zejména z vliesu. Jejich originální vzory vnesou život i do fádního interiéru.

Vliesové tapety na zeď jsou novou, speciální variantou tapet z netkané textilie. Jejich jednoduché zpracování je staví na přední místa zájmu zákazníků. Oceníte je i při případné rekonstrukci – pokud chcete vliesové tapety odstranit ze stěny, stačí je jednoduše v suchém stavu stáhnout. Vlies se vyznačuje i vysokou odolností a fantasticky překrývá drobné trhliny na zdi.

Vliesové tapety Hohenberger

Papírové a vliesové tapety The Paper Partnership

Britská společnost The Paper Partnership vyrábí luxusní tapety na zeď z papíru i vliesu. Milujete eleganci a originalitu, ve spojení s vysokou kvalitou? Pak pro vás bude The Paper Partnership tou pravou volbou.

Papírové tapety na zeď přitahují pozornost zejména díky své ceně. Vyrábějí se z raženého, potištěného a mačkaného papíru. Bohatá nabídka vzorů a speciální efekty na povrchu je předurčují k použití v rezidenčních objektech, kde si jejich krásu užijí majitelé tradičních i moderních interiérů.

Papírové a vliesové tapety The Paper Partnership

Fototapety Komar

Německá značka Komar se specializuje na fototapety mnoha motivů. Inspiraci přinášejí fototapety s přírodními náměty a scenériemi, kdy vaše stěny může ozdobit strom, květy a květiny, bambus, vodopád, hory, pláž, les, kámen, zvířata nebo třeba západ slunce. Užívat si ale můžete i netradiční pohledy na známá města (New York, Paříž, Londýn, San Francisco nebo Havanu), stejně jako třeba výhled do pitoreskní uličky. Do pracovny nebo do pokoje teenagera vyzkoušejte mapu světa, knihovnu nebo netradiční graffiti. Stejně jako ostatní tapety i fototapety se nabízejí v různém provedení – vliesové nebo papírové.

Fototapety Komar

Kde koupit luxusní tapety na zeď?

Zaujala vás některá z luxusních tapet od jednoho ze zmíněných předních světových výrobců? Zakupte ji u prověřené společnosti Barkotex. Barkotex se kromě prodeje a profesionálního lepení tapet zaměřuje také na podlahové krytiny, především na vinylové podlahy. Svůj sortiment nabízí na e-shopu i v kamenných prodejnách v Praze, v Brně a v Hradci Králové, kde najdete outlet. Kompletní nabídku produktů Barkotex najdete na www.barkotex.cz/podlahy/tapety. Stejně tak zde získáte i informace o otevírací době poboček a jejich adresy.

Vinylové podlahy Designflooring