slider

Nepodceňujte pravidelnou revizi elektroinstalace

Jste-li majitelem bytu, domu či jiné nemovitosti, máte povinnost zajistit revizi elektroinstalace. Při jejím zanedbání by mohlo dojít např. k požáru, úrazu nebo jiným škodám, a navíc by Vám pojišťovna danou událost nemusela vůbec proplatit.

Požár domu

Lhůty pro pravidelné revize elektroinstalace

Přesný termín, kdy je nutné revizi elektroinstalace zajistit, závisí na více okolnostech – např. na daném prostředí nebo na typu rozvodů. Zatímco u rozvodů, které odpovídají aktuálním technickým požadavkům (a jsou v běžném prostředí) se obvykle provádějí jednou za pět let, u starších rozvodů už se doporučuje revize alespoň jednou za dva roky. U vlhčího prostředí je doporučená doba revize po třech letech, ve vyloženě mokrém prostředí (např. plavecké bazény, koupaliště) pak jednou za rok.

U bytů nebo rodinných domů sice pravidelná revize povinná není, výjimkou jsou pouze společenské prostory bytových domů (revize by u nich měla být prováděna alespoň jednou za pět let), i tak je ale lepší situaci nepodcenit a pravidelnou revizi si sjednat – budete tak mít alespoň klid a jistotu, že je všechno v pořádku.

Revize hromosvodů

Většinou je termín revize elektroinstalace shodný s termínem revize hromosvodů, technik tak zkontroluje obojí zároveň.

Revizi musí provádět výhradně revizní technik

Revizi elektroinstalace rozhodně nemůže provádět každý – provést ji mohou pouze vyškolení revizní technici, kteří k této činnosti mají platné oprávněníod Technické inspekce ČR.

Společnost E-BEST s.r.o. – odborníci na vše, co souvisí s elektřinou

Potřebujete revizi elektroinstalace u Vás doma nebo ve firmě a nevíte, na koho se obrátit? Komplexní služby v oblasti elektroinstalací Vám zajistí společnost E-BEST s.r.o., která se zabývá nejen revizemi, ale i projektovou dokumentací, montáží a servisem. Více informací a kontakty najdete na webových stránkách www.ebest.cz.

Logo společnosti E-BEST - revize elektroinstalace