slider

Zlaté české ručičky: Smaltované nádobí Belis

Svět je jeden velký paradox. Lidé na něm stále hledají nová a efektivnější řešení svých problémů, stejně jako neustále inovují osvědčené výrobky proto, aby se následně stejně vrátily ke starému, dobrému a osvědčenému. A ne jinak je tomu i v oblasti kuchyňských potřeb a nádobí, kde v poslední době zaznamenáváme čím dál tím větší zájem o smaltované nádobí, které v kuchyni pomáhalo již našim babičkám a dědečkům. Důvodů je hned několik:

  • líbivý design
  • velká variace vzhledů, kombinací barev a vzorů
  • snadná údržba a čištění
  • vysoká mechanická odolnost
  • vysoká ochrana potravin proti škodlivým iontům a bakteriím

BELIS – kvalitní smaltované nádobí s tradicí od roku 1893

Volbou číslo jedna je na trhu se smaltovaným nádobím českobudějovická společnost BELIS a. s., která v jihočeské metropoli vyrábí poctivé české nádobí již několik desítek let a její kořeny sahají až do roku 1893. Vychází totiž ze zásad svého předchůdce, státního podniku SFINX. Bývalý exportní závod prošel modernizací a tak funguje i v dnešní době. Právě zde vzniká kvalitní smaltované nádobí prvotřídní kvality, které je k dostání za rozumné peníze.

Fakt, že v případě smaltovaného nádobí společnosti BELIS platí známé rčení „zlaté české ručičky“, garantující kvalitu výrobků, dokládá přítomnost jejího zboží u opravdu velkého množství prodejen napříč Českou republikou. Některé pobočky disponují omezenou, jiné naopak kompletní nabídkou sortimentu. V každém případě však na každé z nich naleznete přehledný katalog, na jehož základě lze jednoduše a přímo na pobočce vámi vybrané zboží objednat.

Hlavní výhody produktů značky BELIS a SFINX jsou podle provozovatelů těchto obchodů prý jednoznačné: „Kvalitní smaltované nádobí BELIS oproti ostatním druhům nádobí výtečně izoluje potraviny od styku s nezdravými chemickými reakcemi, respektive látkami, které z těchto reakcí vznikají. Ty nejenže nejsou zdraví prospěšné, protože snižují množství a kvalitu přítomných minerálů a vitamínů, ale navíc se mohou negativně podepsat i na fungování krevního oběhu či lymfatického systému člověka. U smaltovaného nádobí působí jako izolant právě vrstva onoho speciálního materiálu, tedy smaltu.

Kolekce smaltovaného nádobí BELIS pro každou domácnost

Smaltované nádobí BELIS lze zakoupit v nejrůznějších provedeních a řadách, z čehož vyplývá, že si z jeho široké nabídky vybere skutečně každý. Pojďme si stručně charakterizovat a popsat zvláštní rysy alespoň některých z nich.

Řada Standard

Jste kontroverzní a hledáte pouze jednoduché, univerzální a nejlépe černé smaltované nádobí? Pak je tu pro vás řada Standard, pro kterou je typické, že zde praktické vlastnosti převládají nad designem. Smaltované nádobí BELIS Standard je snadno udržovatelné a velice odolné. Zkrátka a dobře, Standard, to je stará dobrá klasika, která neurazí!

Smaltované nádobí BELIS Řada Standard

Smaltované nádobí BELIS Řada Standard

Řada Nature

Aktuálně nejnovější řadu představuje ta s názvem Nature. Jak již název vypovídá, v této kolekci se snoubí populární tradice s moderními trendy a prvky. Výsledkem této kombinace jsou pak třeba bíle rendlíky a hrnce s klasickým vzhledem, decentně zkrášlené moderními vzory. Celek dotváří skleněné poklice a nerezové držadlo. Smaltované nádobí BELIS Nature je dodáváno v objemovém rozpětí od 1,4 do 6,1 litru.

Smaltované nádobí BELIS Řada Nature

Řada Exclusive

České smaltované nádobí řady Exclusive představuje to nejluxusnější nádobí, které je v této kategorii na trhu k dostání. Pro své špičkové zpracování se hodí jako luxusní dárek pro všechny příležitosti, včetně svateb či oslavy narozenin, životních jubileí a výročí. Produkty jsou maximálně odolné a mohou se tak chlubit dlouhou životností. Zároveň disponují prvotřídním designem.

Smaltované nádobí BELIS Řada Exclusive

Řada Premium

Smaltované nádobí BELIS Premium pro své špičkové vlastnosti hravě vyhoví i těm nejpřísnějším zákaznickým požadavkům. Na výběr máte z různých dekorů, provedení i barev. Rovněž řada Premium je vhodná jako luxusní a hodnotný dárek pro vaše blízké.

Smaltované nádobí BELIS Řada Premium

Smaltované nádobí BELIS Řada Premium

Smaltované nádobí BELIS Řada Premium

Smaltované nádobí BELIS Řada Premium

Řada BSE

Obrátit se zpátky do historie umožňuje společnost BELIS svým zákazníkům řadou BSE, která vychází z dávného, avšak ceněného „belis stabil extra“. Smaltované nádobí je vyrobeno z plechu o síle 2 mm a uvnitř je vystláno tradičním modrým smaltem, který se do povědomí veřejnosti zapsalo především skvělými kyselinovzdornými vlastnostmi a celkovou nadstandardní odolností. Tento dnes již unikátní druh smaltovaného nádobí, který s oblibou užívali již naše babičky a dědečci, nabízí společnost BELIS exkluzivně jako jediná na trhu.

Smaltované nádobí BELIS Řada BSE

Nejlepší pečení: Pekáče BELIS a SFINX

České smaltované nádobí značky BELIS a SFINX, to nejsou pouze hrnce a pokličky! Nabídka zahrnuje všechny druhy nádobí, včetně kvalitních pekáčů, pánví či hrnků, díky kterým se vaše pečení a vaření konečně stane bezstarostné a komfortní. Ku příkladu výrobou speciálních pekáčů s rastrovaným dnem, které oceníte zejména při pečení masa, se v BELIS zabývají již přes 10 let.

Smaltované nádobí BELIS Oválný pekáč SFINX

Dvojpekáč s rastrovaným dnem

Smažíme naplno: pánve Belis jsou prostě TOP

Pokud hledáte opravdovou kvalitu i při smažení, měli byste se rozhlédnout v nabídce BELIS, která skýtá velké množství typů a jednotlivých modelů pánví. I v tomto případě platí za největší výhody smaltovaný povrch chránící naše zdraví, vysoká odolnost a dlouhá životnost.

Pánev Ala Litina s uchem a odnímatelným držadlem

Pánev Belis Bio

Pánev Eco-ceramic Elegance

TIP: Stylové hrnky pro dobrou náladu

Nakonec, ovšem nikoliv v poslední řadě, vám doporučujeme prolistovat zbrusu nový katalog, který nabízí stylové hrnky pro dobrou náladu. Součástí jsou prvotřídní hrnky, dostupné v různých barevných kombinacích a s různými obrázky, které svou vtipností rozzáří při ranním čaji dětský i dospělý úsměv. No posuďte sami, není to pravda?

Smaltované hrnky BELIS s obrázky

Smaltované hrnky BELIS s obrázky - čtyřlístek

Pokud byste o smaltované nádobí značky Belis měli zájem, můžete si jej pořídit například v e-shopu www.domacipotreby-franta.cz. Jedná se o internetový obchod zastupující značku Belis.

Mohlo by Vás zajímat: Italské nádobí Ballarini