slider

Luxusní ložní povlečení z Mako – Batist, že jste o něm ještě neslyšeli?

Kvalitní spánek je půl zdraví. Vyplatí se proto vybrat opravdu kvalitní a zároveň hezké ložní povlečení, ve kterém se budete cítit opravdu dobře. Vyzkoušejte luxusní povlečení z Mako – Batist od české společnosti Stella Ateliers a nebudete litovat. Materiál Mako – Batist je tkanina z jemné bavlněné nebo viskózové příze tkané v plátnové vazbě. Dále se obvykle bělí nebo pestře potiskuje. Velmi častá je také nemačkavá, takzvaná opalizační úprava, kdy se materiál merceruje, bělí, krátkodobě se namočí v kyselině sírové, poté se vypere a namáčí se v sodném louhu. Touto úpravou se tkanina zprůhlední. Této speciální tkaniny existuje několik druhů. Ty se od sebe odlišují výrobním materiálem.

Mezi známé druhy batistu patří například:

  • Skelný batist – je průsvitná tkanina, závojovitá nebo matně skelná
  • Lněný batist - z jemné lněné nebo viskózové příze
  • Hedvábný/bavlněný batist – původně vyráběný z přírodního hedvábí, nyní často z jemné bavlněné příze s 40-46 osnovními a 30-40 útkovými nitěmi na centimetr – Mako Batist pro výrobu povlečení je o hodnotě 120 Nm/1g.
  • Švýcarský batist – ze směsi přírodních a syntetických vláken
  • Batist-lappet – lehká brožovaná tkanina

Pokud máte rádi lehký a svěží styl, ložní povlečení z tkaniny Mako – batist je tím pravým pro vás. Je velmi vzdušné a lehké. Jedná se o hustě tkanou 100% bavlnu, která je velmi příjemná na dotyk. Mako – batist je také velmi vhodný pro péřové lůžkoviny – díky tkané plátnové vazbě nepropustí tento kvalitní materiál ani to nejmenší prachové pírko.

Mako – Batist - povlečení do jakékoliv ložnice

Povlečení Mako – Batist nabízí nepřeberné množství motivů, vzorů a barev, díky nimž doplní a oživí jakýkoliv interiér. Může být jednobarevné, vícebarevné či vzorované. Jejich designy vás opravdu nadchnou.

Luxusní ložní povlečení Es Vedra (Mako-Batist)

Jak můžeme charakterizovat Mako a Batist?

Mako

Mako je označení druhu bavlny. Jedná se o egyptskou ručně sbíranou bavlnu a řadí se mezi ty nejkvalitnější materiály pro výrobu ložního prádla. Pyšní se dlouhými a stabilními vlákny, která jsou typická svou lehkostí a odolností. Pro jakostní hornoegyptskou bavlnu, která má vlákna dlouhá 30 až 34 mm, se užívá název Mako-Bavlna.

Batist

Batist je hustě tkaná tkanina, která se vyrábí z jemného vlákna. Obvykle je vyrobená právě z Mako -  bavlny. Používá se hlavně díky lehkosti. Použít se mohou však i jiné materiály, např. viskóza, hedvábí či syntetické látky. Na výrobu kvalitního a příjemného ložního prádla se Batist tkaniny používají velmi často. Díky svým dobrým vlastnostem jsou velmi oblíbené, a to zejména u alergiků, protože skrz tkaninu nepropustí prachové peří a udrží ho bezpečně uvnitř povlaku. Nejlepší látky z Mako - Batist jsou označeny hodnotou 270 Nm, ty váží pouze 68 g/m2. Čím vyšší je počet Nm, tím jemnější a lehčí příze byla použita při výrobě. U ložního povlečení je hodnota většinou okolo 135 Nm. Námi vybrané povlečení z Mako Batist je o hodnotě 120 Nm/1g a vyrábí jej česká společnost Stella Ateliers (www.stellaateliers.cz).

Luxusní ložní povlečení La Graciosa (Mako-Batist)

Proč právě povlečení z Mako-Batist?

  • Nespornou výhodou ložního povlečení Mako-Batist je to, že na svém povrchu nedrží lidské ani zvířecí chlupy, ale uvnitř udrží i to nejjemnější prachové peří.
  • Díky tomu je velmi vhodné pro alergiky.
  • Je možné jej sušit v sušičce.
  • Velmi snadno se žehlí.
  • Podle barvy a typu barvení je možné materiál prát na 40°C nebo 60°C – důležité je vždy dodržovat pokyny, které najdete na etiketě.
  • Povlečení vás v létě příjemně ochladí a v zimě příjemně zahřeje.

 

Mohlo by vás zajímat: Luxusní perkálové povlečení z kolekce JOY – hraj si s barvami!