slider

Tiché plovoucí vinylové podlahy Gerflor Top Silence – skvělé řešení pro panelové domy

Tuto vinylovou plovoucí podlahu od francouzského výrobce Gerflor lze využít jak u novostaveb, tak i v obytných prostorách, kde brzy plánujete rekonstrukci. Stejně tak se hodí i do klasických paneláků, které nedisponují dobrou tepelnou či zvukovou izolací. Není to totiž klasická plovoucí podlahová krytina, která by byla vyrobena z dřeva či laminátu. Jde o kombinaci vinylu, textilní podložky a pevné základní desky s patentovaným zámkovým spojem.

Tichá plovoucí podlaha Gerflor Top Silence disponuje opravdu skvělými vlastnostmi. Je až desetkrát tišší oproti typickým laminátovým podlahám, má o polovinu vyšší zvukovou pohltivost a takzvaná kročejová neprůzvučnost činí 18 dB. Skvělý uživatelský komfort, vinyl a textilní podložka si skvěle rozumí a potěší každého majitele bytu či domu – podlaha je příjemná na dotek, a navíc se velmi lehce udržuje.

Silná nášlapná vrstva zaručí jedinečnou odolnost, PUR ochrana je zase jistota v ohledu dlouholeté odolnosti. Velmi snadná pokládka díky zámkovému systému, v ideálním případě položíte až dvanáct metrů čtverečních podlahy za hodinu. Gerflor Top Silence je skvělá volba pro všechny povrchy, snad jen kromě koberců. Realistické dekory dřeva nebo kamene zajistí dokonalou eleganci.

Tiché plovoucí vinylové podlahy Gerflor Top Silence

V čem tkví jedinečnost tichých podlah GerflorTopSilence?

Je to zejména textilní izolační vrstva. Tloušťka pouhý jeden milimetr – ale nenechte se mýlit – tato vrstva totiž precizně pohltí každý zvuk. Zkuste si na vlastní uši poslechnout zvukový test, prohlédněte si také obrázek, na kterém je detailněji rozebráno složení tiché vinylové podlahy Gerflor Top Silence.

Klasická laminátová plovoucí podlaha.

Tichá podlaha Gerflor TopSilence.

Tiché plovoucí vinylové podlahy Gerflor Top Silence - složení

Ideální prostory – Evropská klasifikace užitné třídy 23/32 je vhodná pro všechny byty, včetně těch, kde se předpokládá vysoká zátěž. Pokud jde o komerční využití, zde je tento typ podlahy vhodný při střední zátěži. Podlahy Gerflor Top Silence se nehodí do koupelen nebo obecně tam, kde se počítá s vlhkostí. Vlhkost odbourá parotěsná zábrana viz info níže.

Podlahové topení – Podlahy Gerflor Top Silence jsou vhodné jen a pouze pro podlahové vytápění, které pracuje na vodní bázi. Maximální teplota povrchu podkladu je 27 stupňů Celsia, potřebovat budete i termostat. Před tím, než se přistoupí k pokládce, musí být podlahové topení vypnuté alespoň po dobu dvou dnů.

Příprava podkladu – Na začátku je třeba odstranit současnou podlahovinu a vyrovnat a očistit podklad. Tolerance pro výškové rozdíly je jen dva milimetry na jeden metr. Test vlhkosti: nejvyšší přípustná hodnota pro betonový podklad je 1,8 procenta, pro anhydrid však pouze 0,3 %. Podlahu je možné instalovat na každý typ povrchu, výjimkou jsou jen koberce. Instalaci zvládne zkušenější kutil, ostatním se doporučuje využít služeb zkušeného podlaháře.

Parozábrana a vyrovnávací podložka – vlhkost odbourá parotěsná zábrana, např. polyethylenová fólie o tloušťce dva milimetry. Nejlepší variantou je pak překrytí okrajů parozábrany zhruba o dvacet centimetrů, u stěn se doporučuje nechat fólii vytaženou zhruba dva centimetry nad úroveň podlahy. Na parotěsnou fólii je nutné položit asi dva až tři milimetry silnou vyrovnávací podložku.

Instalace tiché plovoucí podlahy – před pokládkou prohlédněte lamely, ty poškozené nepoužívejte. Dilatační spára po obvodu místnosti, ve dveřích nebo kolem sloupů musí být nejméně osm milimetrů. Pokud je však místnost větší než 11 x 5 metrů, je nutné počítat se spárou patnácti milimetrů.

  1. Při pokládce první řady tichých podlah Gerflor Top Silence do sebe jemně zasuňte kratší stranu lamel proti zdi bez zacvaknutí.

Top - silence - instalace - 1

  1. Další řadu sestavíte podélným nakloněním lamely, jejím vložením do zámku a zarovnáním krátké strany k předchozí lamele.

Top - silence - instalace - 2

  1. Krátké strany lamel do sebe zacvaknete tlakem v oblasti zámkového spoje, viz. obrázek.

Top - silence - instalace - 3

Rozebrání tiché plovoucí podlahy – Pokud chcete dát podlahu Top Silence pryč, vyklikněte celou řadu naráz a rozdělte od sebe lamely vysunutím. Rozhodně je nezvedejte, zničili byste zámkový spoj.

Údržba – Díky povrchové úpravě Pure Clean je zaručena snadná údržba. Chemické prostředky, které nejsou určeny pro PUR povrchovou úpravu, se nesmí z pochopitelných důvodů používat. Vyvarujte se také používat při čištění větší množství vody, nedělejte louže. Pozor na vlhké květináče apod.

Tiché plovoucí vinylové podlahy Gerflor Top Silence

Technické informace

Popis

Celková tloušťka EN 428 mm 9.5

Tloušťka nášlapné vrstvy EN 429 mm 0.35

Váha EN 430 g/m2 7970

Rozměry EB 427 cm Dřevo: 129 x 19 cm Kámen: 119,8 x 27.2 cm

Povrchová úprava - - PURECLEAN

Klasifikace

Evropská klasifikace EN 685 třída 23-32

Hořlavost EN 13501-1 třída Bfl-s1

Hlučnost EN ISO 717-2 dB 18

Třída hlučnosti NF S 31074 třída B

Skluznost za mokra DIN 51 130 třída R10

Záruka

15 let pro osobní použití.

5 let pro firmy.

Videa

Fotogalerie

Tiché plovoucí vinylové podlahy Gerflor Top Silence

Tiché plovoucí vinylové podlahy Gerflor Top Silence

Tiché plovoucí vinylové podlahy Gerflor Top Silence - dekory