slider

Vestavné chladničky – skvělé řešení pro vaši kuchyni

Svět se neustále mění a mění se i vybavení našich domácností. Velkými změnami v posledních letech prošly i naše kuchyně, ve kterých se čím dál více prosazuje moderní technika a jejich vybavení je na čím dál vyšší úrovni. V posledních letech výrazně stoupá obliba vestavných spotřebičů – jedná se např. o vestavné mikrovlnné trouby, sporáky, fritézy, kávovary nebo chladničky. Právě na vestavné chladničky se v tomto článku zaměříme a podíváme se na jejich výhody, na to, jaké typy těchto chladniček jsou na našem trhu dostupné a které firmy tento typ spotřebičů vyrábějí.

Vestavné chladničky v kuchyni

Výhody vestavných chladniček

Velkou předností těchto chladniček je úspora místa – díky tomu, že se zabudují přímo do kuchyňské linky, získáte tak ve Vaší kuchyni více volného prostotu. Výhodou je také pěkný design kuchyně – vestavné chladničky jsou určeny do kuchyně na míru, která obvykle vyniká čistým, elegantním a moderním designem. Vzhledem k tomu, že vestavné chladničky se začaly více prosazovat až v posledních letech, jedná se vždy o moderní typy, které jsou vybaveny kvalitním osvětlením a dalšími užitečnými funkcemi. Naopak minusem může být pro zákazníky absence některých nadstandardních funkcí, známých z tzv. amerických chladniček – např. zásobník ledu, výdejník nápojů atd.

Výhody vestavných chladniček

Kombinované vestavné chladničky

Vestavné chladničky si můžete koupit jak v samostatné variantě, tak i v kombinaci s mrazničkou. Další možností je pak koupě samotné vestavné chladničky a samotné vestavné mrazničky, častější je ale varianta kombinace obou spotřebičů v jednom. Obvykle mívají tyto modely chladničku nahoře a mrazničku dole, často se u nich objevují i zajímavé funkce, jako např. elektronické ovládání a elektronický displej, antibakteriální filtr, fresh zóna pro zachování čerstvých potravin a řada dalších. Výhodou umístění mrazáku dole je i jeho větší užitný objem, větší počet zásuvek a lepší regulovatelnost.

Kombinované vestavné chladničky

Přední výrobci vestavných chladniček

Mezi přední výrobce vestavných chladniček patří společnosti Whirlpool, Gorenje, Brandt, Beko, Teka nebo Blomberg. Širokou nabídku chladniček od těchto výrobců u nás nabízí např. Elektro Trhové Dušníky, které se na vestavné spotřebiče specializuje a zboží si u nich můžete zakoupit prostřednictvím internetového obchodu na adrese www.etd.cz.

Přední výrobci vestavných chladniček

Vestavné chladničky a úspora energie

Stejně jako u těch klasických, i pro vestavné chladničky platí, že nové modely mívají energetickou třídu A+ nebo A++ a jejich používáním tak neplýtváte zbytečně energií. Moderní vestavné chladničky jsou téměř vždy úsporné a jejich spotřeba elektrické energie je tak velmi nízká.

Vestavné chladničky

Instalace vestavné chladničky

Zatímco u klasických chladniček není co řešit, a poté, co Vám ji přivezou, stačí jen chladničku zapojit do zásuvky, u vestavných modelů je situace trochu složitější. Jejich instalace není úplně snadná, a pokud s ní nemáte zkušenosti, je určitě lepší, když si na tuto činnost objednáte profesionály. Ušetříte si tak čas a starosti a máte tak zajištěnou kompletní a odbornou montáž Vašeho nového spotřebiče.

Instalace vestavné chladničky

Na co si dát pozor při výběru vestavné chladničky?

Kromě velikosti chladničky je dobré se podívat také na její vlastnosti, jako je energetická třída (nejúspornější je A+++, pak A++ atd.), důležitý je také její celkový užitný objem a počet okruhů – pokud je pouze jeden, budete muset celou ledničku při odmrazování vypnout, u modelů se dvěma okruhy je možné nastavit zvlášť teplotu pro chladničku a zvlášť pro mrazák. Pokud si nebudete vědět rady, zeptejte se např. prodavače, který Vám poradí, který model pro Vás bude ideální.

Vestavné chladničky

Vestavné chladničky

5488