slider

Italské nádobí Ballarini, to pravé do každé kuchyně

Kvalitní nádobí je základ každé kuchyně. Už od nepaměti dívky dostávaly věnem výbavu, ve které mělo své nezanedbatelné místo nádobí. Pokud jste vhodné nádobí věnem nedostali, nebo pouze sháníte nádobí nové, zajisté stojí za to pouvažovat o značkovém nádobí Ballarini se kterým nebudete litovat. Za dobu své existence si už tato společnost vydobyla své místo i na českém trhu. Různé modelové řady jsou vhodné také jako praktický dárek, který ocení každá hospodyňka.

Přísné kontroly jsou zárukou kvality

Společnost Ballarini má dlouholetou tradici, která sahá až k roku 1889, kdy ji založil Paolo Ballarini. Minulost se váže k italskému malému městu Rivarolo Mantovano, kde firma začínala.

Za tuto dlouho dobu svého působení si společnost vytvořila velmi dobré jméno. Těmto referencí napomáhá i propracovaná kontrola vyrobeného nádobí. Kontrolou kvality projde každý vyrobený kus kuchyňského nádobí této značky. Pokud se objeví pouhý náznak odchylky od standardu, nádobí je zamítnuto a vyřazeno.

Thermopoint – správná teplota vám neuteče

Každý to nejspíše zažil. Pánev je moc studená, nebo naopak moc horká a olej se zbytečně přepaluje. Jak poznat, kdy je vhodná doba pro vložení naší potraviny na povrch pánve? Využijte technologii Thermopoint. Tento termín by se dal přeložit jako termobod, nebo tepelné čidlo. Jedná se o speciální technologií od společnosti Ballarini. Princip je přitom jednoduchý. Když je pánev dostatečně teplá, zčervená. Naopak, když povrch pánve chladne a už je možné se ji dotknout a bezpečně umýt, Thermopoint zezelená.

Thermopoint – správná teplota vám neuteče

Granitium – speciální povrch, který snoubí inovaci a tradici v oblasti gastronomie

Jedná se o moderní nepřilnavý povrch, který velmi dobře odolává poškrábání. Základní složkou této technologie je kov, který výborně vede teplo a tím zajištuje rovnoměrné rozložení tepla po celé ploše kuchyňského nádobí. Další složkou je kámen, díky kterému je nádobí Ballarini Granitium spjaté s přírodou. Kámen má zvláštní vlastnosti, které oceňují kuchaři už staletí. Nejedná se tedy pouze o reklamní tah, ale použití tohoto tradičního materiálu má svou podstatnou funkci na samotné vaření.

Kuchyňské nádoby s technologií Granitium se pyšní nadstandardně dlouhou životností, ale mají také mnoho dalších výhod. Vaření je zdravé. Povrch je velice odolný a snadno se čistí. Kuchyňské nádobí tohoto typu je vhodné k mytí v myčce. V případě nesnášenlivosti nebo alergie na těžké kovy a nikl můžete uplatnit záruku. Nádobí Ballarini Granitium neobsahuje PFOA.

Zaujalo vás nádobí Ballarini? Tak si pojďte vybrat hned z několika produktových řad!

Granitium – speciální povrch, který snoubí inovaci a tradici v oblasti gastronomie

Kolekce italského nádobí Ballarini

Spolehlivá Cortina

Univerzální nádobí, bez kterého se neobejde žádná kuchyně. V produktové řadě Cortina najdete hned celou škálu kuchyňského nádobí počínaje mělkými i hlubokými pánvemi přes hrnce a rendlíky nejrůznějších velikostí a parními nástavci konče. V profesionálním nádobí Ballarini Cortina můžete vařit bez tuku s vynikajícími kulinářskými výsledky. Varné nádoby jsou opatřené povrchem KERAVIS, který je bez teflonu a těžkých kovů. Samozřejmostí je, že všechny výrobky této řady můžete bez problémů mýt v myčce. Nádobí Cortina není vhodné do trouby ani pro vaření na indukční desce.

Spolehlivá Cortina

Cortina Granitium jednoduše zdravější vaření

Zajímavý způsob zpracování potěší vaše oko, ale také vás překvapí svými vlastnostmi. Cortina Granitium je řada, která je opatřena revolučním, mimořádně odolným povrchem. Základem této technologie jsou minerální částice, které pomáhají vyztužit povrch nádobí. Díky tomu je Cortina Granitium nádobí s nadstandardní odolností proti poškrábání, ale také výborně vzdoruje vysokým teplotám. Povrch je nepřilnavý a neobsahuje žádné stopy po kovech, či po PFOA. Tím pádem je vaření podstatně zdravější. Kuchyňské nádobí Ballarini Cortina Granitium můžete mýt v myčce. Na druhou stranu není vhodné na vaření na indukčním sporáku, ani pro pečení v troubě.

Cortina Granitium jednoduše zdravější vaření

Portofino Granitium je kvalita se vzhledem leštěné žuly

Čím se Portofino Granitium odlišuje od ostatních typů nádobí Ballarini? Zejména svým vzhledem. Každého zaujme masivní hliníková slitina, ze které je nádobí vyrobené. Povrch chrání speciální minerální vrstva, která se vzhledem podobá vyleštěné žule a působí opravdu impozantně. Tento povrch nesoucí označení Granitium je velice odolný. Kuchyňské nádobí Portofino Granitium je vhodné do trouby i na indukční sporák. Použité technologie bohužel nedovolí využití myčky, takže nádobí Portofino Granitium musíte mýt ručně.

Portofino Granitium je kvalita se vzhledem leštěné žuly

Positano, indukci říká ano

Pouze některé produkty společnosti Ballarini se hodí pro indukci. Produktová řada Positano patří mezi ty, které jsou pro indukci přímo stvořené. Nádobí Positano je opatřeno povrchovou vrstvou KERAVIS, díky které je nádobí enormně odolné vůči mechanickému poškození povrchu. Jedná se o technologii, která využívá mikročástice keramiky pro větší pevnost povrchu. Takže šance, že si poškrábete pánev vidličkou, se sníží na minimum. Jádro kuchyňského nádobí Positano je tvořené stejně jako všechny výrobky značky Ballarini, tedy z tlakově litého hliníku. Tento typ nádobí není možné využívat jako pečící nádobu do trouby. Naopak do myčky můžete dát nádobí Positano s čistým svědomím.

Positano, indukci říká ano

Nádobí s označením Cookin je poctivý pracant s velkou výdrží

Skvělé vlastnosti po mnoho let. Tak by se dala charakterizovat kolekce Cookin. Specialitou této modelové řady je velká šířka stěn a dna u pánví a hrnců. Díky tomu nedochází k žádné deformaci a vydrží plně funkční po mnoho let. Kolekce Cookin má povrchovou úpravu KERAVIS, která je extrémně odolná vůči mechanickému opotřebení. To vše dohromady dodává této sadě punc kvality, která vás bude těšit několik let, ba i desetiletí. To potvrzuje svým gestem i samotný výrobce. Na produkty Cookin dává desetiletou záruku na rovné dno. Nádobí Ballarini Cookin není vhodné pro pečení v troubě ani vaření na indukční desce. Parametry nádobí plně vyhovují mytí v myčce.

Nádobí s označením Cookin je poctivý pracant s velkou výdrží

Luxus za rozumné peníze, to je Il Rame

Potrpíte si na prémiové kolekce? Pak zkuste Il Rame. Jedná se o speciální produktovou řadu od společnosti Ballarini. Považte sami, kdy se vám stane, že budete pracovat s měděným nádobím? Povrch nádobí tvoří Teflon Platinium (nejedná se o tradiční teflon) vyztužený keramickými částicemi. Bohužel není možné tento typ nádobí mýt v myčce a není vhodný ani pro vaření na indukční desce. Naproti tomu můžete vesele péct v troubě a užívat si skvělých vlastností této modelové řady. Vřele doporučujeme, abyste zkusili vařit bez tuku, protože s tímto nádobím to jde skvěle.

Luxus za rozumné peníze, to je Il Rame

Kolekce Verona – nádobí vyztužené titanem

Hlavním tahákem modelové řady Verona je speciální povrchová úprava Keravis Titanium. Kromě keramických částeček je povrch tvořen také částicemi titanu. A výsledek? Ještě pevnější a odolnější povrch, který jen tak něčím nepoškrábete ani nezdeformujete. Kuchyňské nádobí Verona je také vhodné pro pečení v troubě a mytí v myčce. Pokud chcete vařit na indukčním sporáku, tak si vyberte z jiné modelové řady. Nádobí Verona není vhodné pro vaření na indukční desce.

Kolekce Verona – nádobí vyztužené titanem

Ballarini Taormina je nádobí s velkým potenciálem

Díky svým vlastnostem se řadí modelová řada Taormina mezi nejoblíbenější a nejprodávanější kuchyňské nádobí. V této kolekci se snoubí luxusní design spolu s báječnými vlastnostmi. Hliníkové jádro doplňuje povrch KERAVIS s částečkami titanu pro ještě vyšší odolnost proti mechanickému poškození. Tento povrch je bez teflonu a je vhodný pro vaření bez tuku. Velkou výhodou produktové řady Taormina je, že je vhodná na všechny druhy sporáků. Díky použitým technologiím je navíc vaření velice ekonomické, ať už používáte jakýkoliv druh sporáku. Podobně jako většinu ostatního kuchyňského nádobí i produkty z kolekce Taormina můžete mýt v myčce bez obav z poškození. Výrobce Ballarini dává na toto nádobí opět dlouholetou záruku na rovné dno.

Taormina

Tip: Pokud máte indukční sporák a zalíbila se Vám některá z kolekcí nádobí Ballarini, která není vhodná na indukci, nezoufejte, a pořiďte si speciální ocelovou podložku, která zajistí optimální přenos tepla.