slider

Podle čeho vybrat novou sušičku prádla

Snem mnohých žen je sušička na prádlo. Ušetří věšení prádla, žehlení a dokonce zbaví prádlo chlupů od domácích mazlíčků. Současný výběr sušiček je skutečně velký a najít tu ideální přímo pro vás nemusí být zrovna jednoduché. Podle čeho bychom se tedy při výběru té správné sušičky prádla měli orientovat?

Sušičky prádla - ETD elektro

Ventilační nebo kondenzační sušičku?

V první řadě byste si měli dobře rozmyslet, zdali volit sušičku ventilační anebo kondenzační. Oba typy sušiček fungují na poněkud odlišném principu a vyznačují se různými klady i zápory. Ventilační sušičky jsou typické tím, že je u nich horký vzduch smíchaný s párou z prádla vyháněn postupně ven ze sušičky. Trubice je napojena na větrací otvor v některé ze zdí. Potřebujete tak místnost s vnějším odvětráváním. Kondenzační sušička funguje na principu uzavřeného obvodu. Vlhkost se kondenzuje do zásobníku. Ten se pak v případě naplnění jednoduše vyleje.

Energetická náročnost

Velmi důležitým aspektem při výběru sušičky na prádlo je její energetická náročnost. Na tu se určitě při koupi soustřeďte. Energeticky méně náročné jsou ventilační sušičky. U kondenzačních se setkáme s poněkud větší spotřebou energie. U sušičky si dejte také pozor na typ tepelného čerpadla, jež se v nich nachází. To musí být skutečně kvalitní.

Dokonalé prádlo i bez žehličky nebo aviváže

Každá hospodyňka určitě ocení, když je prádlo před žehlením co nejvíce rovné a obsahuje minimum ohybů. Mnohé sušičky dnes dokážou bez problémů usušit prádlo takovým způsobem, že se následné žehlení stane doslova hračkou. Mnohé sušičky umí i to, že prádlo bude po vysušení mnohem jemnější a příjemnější na dotek i bez použití aviváže.

Mohlo by Vás zajímat:

Jak vybrat vestavnou varnou desku

Jak vybrat vestavnou chladničku

Elektrospotřebiče od ETD

Fotogalerie

Kondenzační sušička prádla s tepelným čerpadlem - AEG

Ventilační sušičky prádla

Sušička prádla BLOMBERG

Sušička prádla horem plněná - Brandt

Kondenzační sušička prádla BEKO

Kondenzační-sušička-prádla-s-tepelným-čerpadlem-MIELE

Set-pračky-a-sušičky-LG

Sušička-prádla-BOSCH

Sušička-prádla-AEG-plnění-předem