slider

Výběr povlečení do studentského pokoje

Když začne vaše dítě dospívat, je třeba přizpůsobit pokoj jeho potřebám a představám. Odstranit hračky, dětské obrázky a pestrobarevné tapety a celkově proměnit celý interiér. V první řadě je třeba vytvořit více úložných prostorů na odkládání knih, studijních materiálů a dalších věcí, u dívek případně pomyslet na toaletní stolek se zrcadlem apod. Nejdůležitějšími kusy nábytku jsou psací stůl a židle, postel, šatní skříň, knihovna a další úložné prostory v podobě nejrůznějších polic a skříněk. Psací stůl by měl být dostatečně prostorný a důležité je i kvalitní osvětlení. Dnes je populární koupě kvalitní pohovky místo klasické postele, protože ji lze dobře využít i během dne. V neposlední řadě je důležité vybrat kvalitní a designově odpovídající povlečení požadavkům vašeho dospívajícího potomka.

Materiál

Aktivní lidé potřebují kvalitní spánek, proto je pro ně výběr materiálu povlečení velice důležitým. Stejně však i pro lenivější teenagery, kteří tráví poleháváním většinu dne a v posteli se například i učí. A takovým kvalitním a zároveň luxusním povlečením je povlečení bavlněné.

Bavlna

Jedná se o klasiku, která však i přes příval stále nových materiálů zůstává nejoblíbenější. A to především díky svým vlastnostem jako je pružnost, měkkost, prodyšnost a savost. Nabízí se v nejrůznějších úpravách, například satén, jersey, perkál, balist, ale i bavlněný damašek.

Satén

Saténové povlečení v provedení mako satén je hustá tkanina tkána v atlasové vazbě z jemných česaných přízí, vyrobených z jakostních druhů dlouhovláknité egyptské bavlny. Vyznačuje se svým leskem a je vyráběno z vysoce kvalitní tkané bavlněné příze. Kvalita a lesk saténového povlečení se posiluje mercerizováním. Díky tomuto postupu se dosáhne výrazného zvýšení pevnosti materiálu a pevné fixace barviva ve vlákně. Bavlněná vlákna získají žádaný unikátní vzhled, zvýší se jejich pevnost, látka je hebká, měkká a na povrchu má jemný lesk podobný hedvábí. Toto povlečení je velmi příjemné na dotek, v létě chladí a v zimě naopak zahřeje. Materiál je vysoce kvalitní, je možné se setkat i s nežehlivou úpravou.

Vzory

Dětské vzory pohádkových postav je třeba u teenagerů vyměnit za jednodušší či originální designové vzory. Inspiraci můžete nalézt v galerii níže.

Fotogalerie

Povlečení z fotogalerie můžete zakoupit na www.stellaateliers.cz.

Luxusní ložní povlečení TOMAS

Luxusní ložní povlečení EMERAN

Luxusní ložní povlečení ERMI

Luxusní ložní povlečení ELEAN

Luxusní ložní povlečení ELLIOTT

Povlečení Como - Bauer

Povlečení ENNO

Povlečení OLIVIA

Povlečení YVONNE

Povlečení LODGE

Dětské povlečení BALLON

Dětské povlečení WALDFREUNDE

Dětské povlečení HERZCHEN

Luxusní ložní povlečení IDA

Luxusní ložní povlečení MAX

povlečení CRAYONS

Povlečení FIELD

Povlečení GB

Povlečení USA

Povlečení GRAPHIT

Povlečení OWLET

Povlečení PIXIE

Povlečení Puck

povlečení PUPPIES

Povlečení PUSSYCAT

povlečení REINDEER

povlečení SEA WORLD

povlečení STARLET

povlečení TENNIS

povlečení UNICORN