slider

Přístupové a identifikační systémy – moderní řešení zabezpečení nejen pro bytové domy

Bezpečnost vždycky byla a je jedním z hlavních problémů, který trápí spoustu lidí. V různých panelových a bytových domech, kde žije hodně nájemců, je situace o to komplikovanější, protože nikdy si nemůžete být jisti, kdo se do objektu dostane. Dnes už ale existuje cenově přijatelné, a přitom vysoce efektivní řešení, které poskytne maximální ochranu a bezpečí obyvatelům těchto domů a zjednoduší jim otevírání vstupních dveří.

Ideálním způsobem, jak zajistit bezpečí obyvatel domu a jejich majetku jsou přístupové a identifikační systémy. Jedná se o moderní elektronická zařízení, s jejichž pomocí už nebudete potřebovat klíče od domu nebo od společných prostor – místo nich získáte plastovou čipovou kartu, jejímž prostřednictvím si snadno odemknete dveře od budovy. A nemusí se jednat pouze o čipovou kartu, přístup může být ovládán i pomocí otisků prstů, čímž odpadá nutnost nošení přístupové karty neustále s sebou. Součástí těchto systémů ale může být i spousta dalších doplňkových zařízení – např. různé kamerové systémy, videotelefony a další zařízení.

Digi - lock - 459838 - m

Pro jaké domy jsou tyto systémy vhodné?

Přístupové a identifikační systémy najdou svoje využití v různých typech budov. Jsou ideálním řešením pro různé paneláky, bytové nebo činžovní domy, používají se ale také v kancelářských a administrativních objektech. Nově se přístupové systémy používají i ve školách, kde zvyšují bezpečnost školáků a studentů. Jsou vhodné jak pro menší domy s několika desítkami nájemníků, tak pro rozsáhlé objekty se stovkami lidí – systém lze vždy přizpůsobit objektu a navrhnout individuální řešení podle potřeb klienta. 

Hlavní výhody přístupových a identifikačních systémů

Moderní přístupové systém mají oproti běžnému zabezpečení jen samé výhody. K těm největším přednostem patří zejména:

-        levný provoz, nízká je jak pořizovací cena systému, tak i výroba jedné čipové karty

-        snadnější a pohodlnější manipulace – moderní náhrada za klasické klíče

-        maximální požární bezpečnost – dovnitř se lze dostat jen s čipem, naopak ven jednoduše klikou

-        u vybraných dveří lze kromě čipové karty použít i otevírání mobilním telefonem

-        majitel či správce objektu může mít perfektní přehled o počtu osob v budově, případně o počtu nájemníků v jednotlivých bytech

-        spolehlivá ochrana před krádeží – zvláště pokud je systém doplněn o videokameru

-        snadná a okamžitá evidence vstupů – ideální pro různé velké administrativní budovy

Video telefon

Snadná manipulace pomocí čipové karty

Obrovskou výhodou pro všechny uživatele přístupových systémů je snadné otevírání dveří pomocí malé čipové karty. Ta může být vyhotovena jak ve velikosti klasické kreditní karty, tak i jako malý přívěsek na klíče. Kromě toho lze použít i aplikaci v mobilním telefonu a když si čip zapomenete, jednoduše si můžete otevřít svým mobilem. Velkým plusem je také fakt, že jedna jediná čipová karta nahradí několik různých klíčů – už tak nebudete muset nosit těžký svazek s různými klíči, ale vše Vám nahradí jediná karta se zabudovaným čipem.

Nízká pořizovací cena za základní systém

Asi si říkáte, že takový systém musí stát spoustu peněz. Ve skutečnosti ale přístupové systémy nejsou vůbec drahé. Právě naopak – základní varianta určená pro cca 100 lidí vyjde na necelých 30 000 Kč, za komplexnější řešení s kamerovými systémy už si ale budete muset připlatit. V každém případě pořízení přístupového systému se jednoznačně vyplatí a u nových staveb už se tento způsob otevírání dveří a řízení přístupu do objektů stává standardem. 

Na koho se obrátit, pokud máte o tento systém zájem?

Prodej a montáž přístupových systémů zajišťují různé společnosti, kvalita jejich řešení a provedení ale není vždy úplně stoprocentní. Pokud máte zájem o skutečně profesionální přístup od zkušené bezpečnostní firmy, doporučujeme obrátit se na společnost Top Security, která se bezpečnostními systémy zabývá už více než 20 let. Dnes jde o jednu z největších bezpečnostních agentur v ČR, která působí po celém území naší republiky. Více informací a podrobností o jejích službách najdete na webových stránkách http://www.topsecurity.cz/, kde si můžete i objednat jejich služby, případně požádat o konzultaci.

4 tipy jak si efektivně zabezpečit dům
Domácí videotelefon, šikovný pomocník v otázce zabezpečení