slider

Vestavná trouba MORA dokáže proměnit vaši kuchyň v místo, kde se bude s radostí scházet celá rodina. Kuchyně je středobodem každé domácnosti, už jen kvůli plné ledničce. A každá taková moderní kuchyň si zaslouží kvalitní spotřebiče v čele s troubou. Pokud chcete, aby pečení bylo stejně příjemnou a pohodovou činností, jako následná konzumace hotových pokrmů, vestavné trouby Mora jsou ideálním řešením.

Vestavná trouba MORA

Kvalita trub Mora je dána vlastnostmi v několika kategoriích:

1.  Energetická nenáročnost

To, co zajímá většinu uživatelů, je zatížení peněženky s ohledem na výdaj elektrické energie pro troubu. Vybrané vestavné trouby Mora disponují energetickou třídou A (++), jejich provoz tak není nijak nákladný.

2.  Design

Společnost Mora vyrábí své produkty v rámci hesla: v jednoduchosti je síla. Proto i jejím troubám vévodí jednotné linie a vkusný výběr barev. Barevný soulad s korpusem kuchyně zaručí bílá, černá či nerezová varianta. V rámci těchto tří provedení nabízí Mora vestavné trouby v jednatřiceti různých modelech.

S novými troubami přišla Mora i s vylepšeným tvarem. Ten je nyní klenutý a připomíná starou kamennou pec.

3.  Bezpečnost

Pokud se bojíte, že se při otevírání trouby, v níž se peče, spálíte, vaše obavy můžeme jednoduše označit za liché. Díky novému systému ochlazování, fungujícímu na bázi trojitého skla s kovovou vrstvou, jsou teploty dveří velmi nízké. Při dotyku dokonce ucítíte chlad.

4.  Údržba

Co se týče čištění, vestavné trouby Mora disponují několika užitečnými funkcemi. Jedná se především o tzv. Water Systém.  Jeho funkčnost je dána třemi po sobě následujícími kroky:

  • Do pekáče nalijte ½ litru vody a položte jej na dno trouby
  • Nastavte teplotu na hodnotu v rozmezí 50 – 60 °C.
  • Nechte troubu běžet po 30 minut.

Po splnění těchto tří činností se trouba snadno vytře a je čistá. Tento systém lze ještě vylepšit a to sklopením horního topného tělesa. Díky tomu získáte přístup k vyčištění stropu trouby.

5.  Funkčnost

Použití trouby je velmi snadné i pro nezkušené. S pomocí řady přednastavených programů vám půjde pečení jako po másle, i když zrovna tento přírodní produkt nebudete používat. Vítanou pomoc představuje možnost uložení si vlastních programů. Doporučujeme péct s ventilátorem, intenzita takového pečení je mnohem vyšší, čímž se kontinuálně zvedá i rychlost pečení. Při použití ventilátoru tak můžete nastavit o 15 – 20 °C nižší teploty.

Kromě standardního pečení umí vestavné trouby Mora i grilovat či zapékat, pro tyto oblíbené úpravy pokrmů tak nemusíte čekat až na příchod dobrého počasí.

Každá trouba Mora disponuje dostatečným objemem a šířkou, plocha pro samotné pečení je o 15% větší než u původních modelů. Během pečení můžete kontrolovat jeho průběh skrze sklo a pomocí dvojitého osvětlení.

6.  Dotykové a knoflíkové ovládání

Pokud jsme tvrdili, že pečení ve vestavných troubách Mora je jednoduché, o ovládání lze říci to samé. Požadovaný způsob pečení vyberete pouhým dotykem. Teplota i doba pečení jsou modifikovatelné i v jeho průběhu.

Některé modely mají zamačkávací prosvětlené knoflíky. Všechny knoflíky jsou zamačkávací, elegantní ke vzhledu trouby a zároveň bezpečné. Pro malé děti je téměř nemožné je zapnout. Dotekové ovládání disponuje rovněž dětským zámkem, který aktivujete pouhým dotykem.

Typy vestavných trub Mora podle funkcí

Multifunkční vestavná trouba Mora

Multifunkční vestavná trouba Mora je vhodná pro každého, kdo plánuje využívat veliké množství jejich funkcí. Od pečení na horkovzdušný program, přes grilování až po zapékání. Pokud jsou tyto úpravy u vás v kurzu, multifunkční varianta je pro vás tou pravou.

Horkovzdušná trouba Mora

Hlavní předností horkovzdušných trub Mora je rychlost pečení. Díky použití horkého vzduchu se můžete svého oběda dočkat opravdu velmi rychle.

Elektrická trouba Mora

Elektrické trouby Mora jsou charakteristické nízkou cenou a jsou vhodné především pro nenáročné uživatele. Oproti svým kolegyním nabízí minimální množství programů.

Druhy vestavných trub

Mora vt 405

Jedná se o vynikající multifunkční troubu s pěti funkcemi. Z praktického hlediska potěší především její samočistící mechanismus.

Mora vt 405

Mora vt 428 mx

Tato varianta trouby s čištěním Ecoclean je založena na nízké spotřebě. Díky celkovému příkonu 2,2 Kw a energetické třídě A++ můžete dosáhnout opravdu nízkých provozních nákladů.

Mora vt 405

Mora vt 536 mx

Elektrická trouba se může chlubit až devíti funkcemi. Zároveň nabízí 3D chladicí systém a dětskou pojistku.

Mora vt 428 mx

Mora vt 538 mx

Standardní nabídku devíti funkcí doplňují tři teleskopické rošty a velmi užitečný propracovaný systém osvětlení.

Mora vt 536 mx

Mora vt 559 mx

Tři teleskopické rošty, 9 funkcí a čištění pomocí Water Clean. To jsou základní charakteristiky vestavné trouby Mora vt 559 m s dotykovým ovládáním.

Mora vt 538 mx

 

Náš tip: Vestavné trouby MORA od ETD