slider

Průmyslová mozaika perfektně nahrazuje podlahové krytiny složitější na pokládku a údržbu

Průmyslová mozaika se skládá z dřevěných destiček, které se celoplošně lepí a poté se brousí pro dosažení roviny. Na konec se provádí tmelení, které nám zaručuje stabilitu a povrchová úprava, která zapříčiní, že povrch se stane odolnějším a lépe udržovatelným. Design průmyslové mozaiky je velmi oblíbený u bytových architektů a také samotných zákazníků.

Průmyslová mozaika

Klasické nebo exotické dřeviny?

Z klasických dřevin si můžete vybrat například dub nebo jasan, což jsou prověřené materiály a vždy se určitě vyplatí, protože dubová mozaika je masivní a vydrží Vám celý život. Další možností jsou dřeviny exotické. Ty se vyznačují vysokou kvalitou a překrásnou kresbou, dále také tvrdostí a samozřejmě i velmi dlouhou životností. Exotické mozaiky také perfektně zapadnou do moderního prostředí. Nejoblíbenějšími exotickými dřevinami jsou Teak a Merbau.

Průmyslová mozaika

Výhody průmyslové mozaiky

Průmyslová mozaika má mnoho výhod, mezi které patří velmi jednoduchá instalace a překrásný design, který se hodí do jakéhokoli interiéru. Z průmyslové mozaiky můžete mít radost v domě, bytě, provozovně, kancelářích nebo rekreačních objektech.

Jednoduchá péče

Jednou z hlavních výhod průmyslové mozaiky je jednoduchá péče, oproti kobercové krytině, kde se nashromažďují různé mikroorganismy. Podlahu stačí jen vytřít dobře vyždímaným hadrem nebo zamést koštětem. Mozaika vlastní povrchovou úpravu, díky které je zaručena odolnost proti nadměrně se usazujícímu prachu.

Minimální změna tvaru

Průmyslová mozaika mění svůj tvar velice málo a to v horizontu mnoha let, protože má dokonalou přilnavost spojení a také je z velmi kvalitních masivních dřevin. Tím, že dřevo pracuje jen minimálně, se také eliminuje vysychání podlahy.

U průmyslových mozaik není systém pero drážka.

Životnost, kterou oceníte

Tam, kde je průmyslová mozaika nadměrně zatěžována zvláště oceníte velmi dlouhou životnost. Průmyslová mozaika se proto používá hlavně v průmyslových objektech (haly, restaurace, hotely a kanceláře). Díly průmyslové mozaiky můžete několikrát přebrušovat, čímž udržíte podlahu stále svěží. Mozaiku můžete brousit vícekrát než parkety. Podlaha je také odolná vůči vodě a vlhkosti, což zaručuje mnohem delší trvanlivost.

Cena

Oproti běžnému typu masivních dřevěných podlah, za průmyslovou mozaiku překvapivě ušetříte. Cena je opravdu velmi příznivá, ve srovnání s kvalitou, životností, trvanlivostí a překrásným vzhledem. Jestliže sháníte hezkou a moderní podlahu do své společnosti, která Vám dlouho vydrží, vyberte si průmyslovou mozaiku například od firmy Plancher s. r. o., ze které máte možnost si poskládat slušivé vzory dle sebe sama. Kompletní nabídku dřevěných podlah od firmy Plancher s. r. o. naleznete na webových stránkách ZDE.

Průmyslová mozaika