slider

Jak vybrat rohovou sedací soupravu?

Je jen málo příjemnějších věcí, než když po náročném dni natáhnete své unavené tělo na pohodlnou sedačku a užíváte si klidu a pohody. Aby byla relaxace dokonalá, měla by vaše sedací souprava splňovat několik základních parametrů.

leathersofaideas_com

Malá nebo velká?

Rohové sedací soupravy patří do kategorie velkých, prostorově náročných kusů sedacího nábytku. Při výběru nezapomínejte na to, že jinak působí sedačka v obchodě s nábytkem a úplně jiný dojem z ní pak budete mít doma. Rohové sedací soupravy je vhodné volit jen do obývacích pokojů, které mají nadstandardní velikost, případně také pro vícečetné domácnosti, či rodiny, u kterých jsou časté návštěvy.

Velikost pokoje vždy porovnejte s rozměrem rohové sedací soupravy. Sedačka by neměla bránit ve volném pohybu po místnosti. Před soupravou by měl také být umístěný konferenční stolek. Podle posledních trendů v interiérové architektuře již není nutné sedačku umístit ke zdi. Pokud je třeba vizuálně oddělit prostor pro rodinné posezení a sledování televize a kuchyňskou linku s jídelním stolem, může být předělem právě rohová sedací souprava.

leathersofaideas_com

Materiál a barva

Naprosto individuální je výběr materiálu a barevnosti. Pokud je vaše rodina početná a patří do ní malé děti a domácí mazlíčci, volte snadno čistitelný materiál. Barva pohovky by pak měla být taková, aby případné nečistoty nebo chlupy nebyly snadno viditelné. Například tmavá kůže je praktický a stylový materiál, nevýhodou je pak ale jeho dražší pořizovací cena. Sedačky mohou být také potažené bavlnou, mikrovláknem, mikroplyšem, mikrofází nebo umělou kůží.

leathersofaideas_com

Vyzkoušejte divoké vzory a barvy

Rohová sedací souprava je dominantou obývacího pokoje. Pokud chcete vašemu interiéru dodat špetku netradičnosti, ozvláštněte ji neobvyklým výrazným vzorem, případně zkuste kombinaci více sytých barev. Jejich pomocí se sedačka stane stylovou a moderní součástí vašeho bytu.

leathersofaideas_com

Postel pro návštěvu

Pokud se u vás s návštěvami dveře netrhnou a nemáte speciální pokoj pro hosty, zvažte pořízení rozkládací sedací soupravy. Na každodenní spaní by měla sloužit postel, sedačky jsou konstruovány především na sezení. Kvalitní sedací soupravy ale zajistí pohodlí i pro občasné přenocování.

Výběr rohové sedací soupravy se odvíjí od toho, kolik vás v domácnosti je. Je ideálním doplňkem pro velkou rodinu, stejně tak pro byt, ve kterém je více spolubydlících. Nabízí možnost, aby se všichni obyvatelé společně sešli v jedné místnosti a mohli si u povídání příjemně posedět. Pokud ale bydlíte v garsonce, bude pro vás vhodnější sedačka dvoumístná nebo samostatně stojící křesla.

leathersofaideas_com

leathersofaideas_com