slider

Obývací pokoje v country stylu

Obývací pokoje mívají lidé zařízeny v různých stylech – někdo upřednostňuje moderní vybavení, jiný dává přednost klasickému nábytku, někteří design neřeší vůbec a jejich obývák je nesourodým mixem mnoha různých stylů. Spousta lidí, kteří mají raději vesnici než město, si pak svůj obývací pokoj zařizuje v tzv. country stylu. Co se pod tímto termínem myslí, jak bývají takové pokoje vybaveny a jaké barvy v nich obvykle převládají?

www.homelife.com

Co všechno patří do country stylu?

Country styl se dá jiným slovem označit také jako venkovský styl a tak bývá jeho součástí zejména vybavení, které je běžné u lidí, kteří žijí na venkově. V obývacím pokoji zařízeném v country stylu tak často najdeme např. kamennou podlahu, různé druhy krbů, dřevěné trámy, posezení u okenného výklenku a celkově se jedná spíše o rustikální vzhled. Pojem country styl je ale poměrně široký a tak možností, jak si takovýto obývací pokoj zařídit, je opravdu hodně.

Nejčastější vybavení pokoje v country stylu

Mezi nejoblíbenější prvky, které v takovýchto pokojích nalezneme, patří především květiny a to ve všech možných podobách – jako živé kytky ve váze, vyšívané na záclonách nebo třeba malované na obrazech na zdi. Typickým prvkem je také paroží pověšené nejčastěji nad krbem nebo nade dveřmi, často se můžete setkat také s klasickým kostkovaným křeslem, jež je přehozeno plédem.

Country styl a jeho barevné kombinace

Co se týká barevného ladění obývacího pokoje, tak nejčastěji se jedná o různé odstíny šedé, hnědé, případně zelené barvy. Výjimkou ale nejsou i jiné barevné odstíny a různé kombinace a záleží vždy především na vkusu majitele daného objektu. V některých pokojích tak může převažovat např. tartanová barva, broskvová a mnoho dalších, výjimkou nejsou ani pokoje zařízené v námořnickém stylu.

Pro Vaši inspiraci jsme pro Vás vybrali pár zajímavých fotek, na kterých si můžete prohlédnout různé příklady obývacích pokojů, jež jsou vybaveny právě v country stylu.

http://www.bhg.com/

http://www.bhg.com/

http://www.bhg.com/

http://www.bhg.com/

http://www.bhg.com/