slider

Nepodceňujte ochranné pracovní pomůcky při práci na zahradě

Jsme označováni jako národ zahrádkářů a kutilů. Každá „domácí“ práce má své specifické požadavky na pracovní oblečení. Nepodceňujte proto ochranné pracovní pomůcky i při práci doma, ochrání vás před zdravotními a bezpečnostními riziky.

Ochranné pracovní pomůcky

Základem je kvalitní pracovní oděv

Základním vybavením je bezesporu pracovní oděv. Působí preventivně před pracovními riziky. K prodeji jsou nabízeny pracovní oděvy pro konkrétní pracovní prostředí, například pracovní montérky, oděvy do deště, nehořlavé oděvy, neprůřezné oděvy, a jiné.  Pro volný čas najdete pestrou nabídku lehkých pracovních oděvů. Plní požadavky náročného spotřebitele pro mimopracovní oděv a jsou většinou certifikovány jako pracovní oděv. Důležité je správná velikost Vašeho pracovního oděvu, ovlivňuje komfort při práci a lépe chrání před riziky.

Pracovní oděv

Ochraňte si zrak

Ochranné pracovní brýle nabízejí uživateli vysokou úroveň pohodlí a zabrání poškození zraku. Brýle od Firem OKULA, UVEX nebo brýle 3M jsou vhodné pro volný čas a sport. Ochranné brýle můžete nosit i přes dioptrické nebo se dají vybavit dioptrickými skly. V nabídce také najdete ochranné štíty a svařovací kukly pro ještě lepší ochranu Vašeho zraku.

Ochranné pracovní brýle

Nejsou boty jako boty

Při výběru pracovní obuvi je rozhodující pracovní prostředí, ve kterém budou užívány. Pro venkovní práce je vhodná celokožená obuv s dostatečnou odolností proti průniku vody. Při práci s motorovou pilou Vás nejlépe ochrání protiprořezné boty.  Do dílny si pořiďte pracovní obuv s ocelovou špicí a na zahradu holínky. Zdravotními boty rozhodně nic nepokazíte, a pokud trávíte volný čas v přírodě, pak volte trekkingovou pracovní obuv.

Pracovní obuv

Ručičky nebojte se

Nejprodávanější jsou pracovní rukavice kombinované letní nebo zimní. Do venkovního prostředí jsou vhodné rukavice celokožené. Rukavice vždy volte dle pracovního prostředí např. ochranné rukavice textilní, jednorázové pracovní rukavice, latexové, vinylové, a jiné.

Pracovní rukavice

Pro výběr kvalitních pracovních pomůcek s certifikací doporučuji společnost TOMIS CZ, s.r.o., jejich nepřebernou nabídku naleznete zde > ochranné pracovní pomůcky. Vše skladem!

TOMIS CZ, s.r.o.