slider

Vhodnou barvou ložnice zlepšíte kvalitu svého spánku i milostný život aneb Modrá je dobrá

Za vaším špatným usínáním možná nestojí jen těžký den, ale i barvy ve vaší ložnici. Ty nás totiž ovlivňují daleko víc, než si dokážeme připustit. Britský hotelový řetězec Travelodge se podíval kvalitě spánku na zoubek. U více než 2 000 svých klientů zjistil průměrnou dobu jejich spánku v různobarevně laděných ložnicích. Jaká barva podle tohoto průzkumu nejvíc podporuje kvalitní spánek?

Modrá ložnice zajistí nebeský spánek

Vítězem průzkumu se stala modrá barva. Lidé v modrých a azurových ložnicích naspali v průměru 7 hodin a 52 minut. Oproti spáčům z fialových ložnic, kteří v průměru spali pouze 5 hodin a 56 minut, je to skvělý výsledek. Pozitivní vliv modré barvy na spánek potvrdili i specialisté ze spánkového centra v Edinburghu. Podle jejich studií modrá barva uklidňuje, pomáhá s usínáním, snižuje krevní tlak a srdeční tep. Lidé v modře laděných ložnicích se častěji než jiní probouzejí odpočatí a v dobré náladě. Abyste se skvěle vyspali, nemusíte mít nutně celou ložnici modrou. Stačí modře vymalovat, nebo použít modré doplňky. Ideální je sladit bílou barvu zdí s modrým povlečením. Bílá ložnice oživí erotický vztah páru a modré povlečení pomůže s kvalitním spánkem.

5 tipů na bavlněné modré povlečení do vaší ložnice

Luxusní modré povlečení Felix

Bavlněné povlečení s tmavě modrým proužkem zútulňuje velké ložnice a uklidňuje spáče. V saténovém povlečení se vám navíc bude spát skutečně jako v bavlnce.

Luxusní modré ložní povlečení Claudia

Bavlněná úprava Mako-Jersey na modrém květovaném povlečení se hodí do něžně laděných interiérů.

Luxusní modré ložní prádlo Como

Velmi oblíbené je bavlněné povlečení s modrým proužkem v úpravě brokátový damašek, které opticky zvětší celou ložnici.

Luxusní povlečení v modré barvě Odysee

Bavlněné povlečení s kruhovými světle modrými ornamenty přímo vybízí se zachumlat a klidně usnout. Design povlečení sám o sobě vyšperkuje vaši ložnici a tak není potřeba dalších doplňků.

Luxusní povlečení Aurora - modrá barva

Pro milovníky tyrkysově zelených vysokohorských jezer je jako šité na míru bavlněné povlečení Aurora v úpravě brokátový damašek.

Experti na spánek ze společnosti Stella Ateliers o zázračných účincích modré barvy vědí, a proto jsou vybaveni i dalším nebesky modrým povlečením. Zachumlejte se do obláčkového povlečení a nechte si zdát nadpozemské sny.

Náš tip:
3 tipy pro vaši vysněnou ložnici
Výběr povlečení do studentského pokoje
Luxusní perkálové povlečení z kolekce JOY – hraj si s barvami!
7 tipů na růžové povlečení pro Vaši romanticky laděnou ložnici