slider

Proč se rozhodnout pro jídelní stůl z ořechového dřeva?

Domov bez pořádného jídelního stolu si snad nikdo ani neumí představit. Ale jaký zvolit? V nabídce je celá řada jídelních stolů v různých provedeních a také z rozličných materiálů.

Jestli si potrpíte na kvalitu, pak byste měli vybrat stůl z masivu. Parádní masivní jídelní stoly s rozkládacím systémem vyrábí například česká rodinná společnost Rott design. Na návrhu jídelních stolů z této dílny se podílejí přední architekti a designéři, takže se jedná o opravdové skvosty, které se budou v interiéru vyjímat.

Aby mohl vzniknout kvalitní jídelní stůl, musí se na jeho výrobu využít kvalitní materiály. U společnosti Rott toto pravidlo dodržují. Veškeré stoly jsou vyráběny buď z dubového, bukové nebo ořechového dřeva. Veškeré dřevo má certifikát PEFC, takže pochází z plně obnovitelných zdrojů.

Jídelní stůl z kolekce WoodArt - ořechové dřevo

Ořech – dřevo se skvělými vlastnostmi

Čím je ořech tak úžasný? Hned několika vlastnostmi. S ořechovým dřevem se velice dobře pracuje. Snadno se obrábí, soustruží, ale také řeže na tenké pláty. Zároveň je to dřevo, které se skvěle ohýbá. V současné době se používá na výrobu luxusního nábytku, pažeb cenných mysliveckých pušek, ale i na palubní desky luxusních automobilů, vybavení interiérů bank, kanceláří a drahých obchodů. Velice populární je pro své vlastnosti také mezi řezbáři a sochaři.

Ořechové dřevo je velice ceněné pro svou odolnost. Je to velice tvrdé dřevo, takže výrobky z něho mají dlouho životnost. Ořechové dřevo může být dokonce v tomto ohledu ještě lepší než dřevo dubové.

Ořechové dřevo zaujme také svým vzhledem. Americký ořech má barvu trochu tmavší, naopak evropský je nepatrně světlejší. Běl se pyšní šedobílou barvou. A někdy se dokonce na krajích vyskytují jasné žluté skvrny. Naopak jádro má většinou tmavohnědou barvu s jasným černým oddělením od běli. Platí však, že barva jádra závisí na typu půdy, ke strom roste.

Ořechové dřevo

Masivní stoly z ořechového dřeva od společnosti Rott

Většina stolů společnosti Rott je vyrobena z ořechového dřeva ze Severní Ameriky. V tomto případě jsou dekory v přírodní barvě, takže se vzhled nijak neupravuje. Rott nabízí také řadu WoodArt, která se vyrábí i z ořechu evropského, takže si zákazník může vybrat dekor, který se mu více líbí.

Masivní jídelní stůl Antigua – americký ořech

Stůl, na kterém téměř není poznat, že skrývá rozkládací systém. Konstrukce masivního stolu Antigua vychází z desky s menšími luby, které jsou mírně zapuštěny pod desku stolu. Díky tomu je případný rozkládací systém dokonale skrytý. Rozkládací stůl Antigua potěší zejména vysokou pevností a snadnou manipulací s rozkládacím systémem. Nehledě na to, že nohy stolu odjíždějí spolu s rozkládacími deskami. Aby byla snadná manipulace s rozkládacím systémem zajištěna i u jídelních stolů s většími rozměry, mají v nohách zafrézovaná praktická kolečka. Prodloužení stolu je možné o 45 - 100 cm pomocí jedné nebo dvou výsuvných desek.

Masivní jídelní stůl Antigua – americký ořech

Masivní jídelní stůl Beatrice Smart – americký ořech

Beatrice Smart je vskutku povedený kousek, který se stává designovou ikonou nabídky Rott. Klasický nožní most, který je možné vidět u modelu Antigua, je sofistikovaně schován pod deskou stolu a tím nechává pohledově působit plochu stolu bez přerušení textury dřeva až na samý konec stolu. Masivní jídelní stůl Beatrice Smart se rovněž pyšní vysokou pevností a zároveň velice snadnou manipulací s rozkládacím systémem. Rozložení je možné pomocí jedné případně dvou výsuvných desek. Stůl tak lze prodloužit o 60 - 95 cm. Nohy stolu odjíždí spolu s rozkládacími deskami. Stůl větších rozměrů má v nohách zafrézována kolečka.

Masivní jídelní stůl Beatrice Smart – americký ořech

Kolekce WoodArt

Chcete stůl přesně podle svých představ? Vybírejte z kolekce již hotových surových desek, které si můžete nechat libovolně upravit k obrazu svému, a pak si z nich nechat vyrobit jídelní stůl snů. Vybírat můžete z amerického ořechu, ale i evropského ořechu.

Jídelní stůl z kolekce WoodArt - ořechové dřevo

Evropský ořech

Kolekce WoodArt - Evropský ořech

Americký ořech

Kolekce WoodArt - Americký ořech