slider

V koupelně a kuchyni nemusíte mít jen dlažbu. Podlahovou krytinu vybírejte chytře!

Přemýšlíte, jaká podlahová krytina se nejlépe hodí do kuchyně či koupelny? Tyto místnosti totiž mají na podlahu specifické požadavky. Panuje zde zvýšená vlhkost vzduchu a pravděpodobnost fyzického poškození zde je oproti jiným místům vyšší.

Proto by podlaha v koupelně a kuchyni měla být vysoce odolná a z praktických důvodů také snadno omyvatelná.

Moduleo - select - kuchyne2

3 tipy na materiál podlahové krytiny do kuchyně a koupelny

Dřevěná jistota

S dřevěnou podlahou vnesete do interiéru svého domu či bytu kousek přírody. Do kuchyně a koupelny se však nehodí žádné masivy, mnohem lepší volbu představují vícevrstvé dřevěné podlahy. Nekroutí se, nepraskají a nebobtnají, což jsou příznaky, které se u masivních podlah občas objevují. Když už se pro dřevěnou podlahu rozhodnete, velikou roli v odolnosti hraje tvrdost dřeva, které použijete. Zaměřte se tak na tvrdý dub, jasan nebo ořech či sáhněte po exotických dřevinách typu teak, merbau nebo sibiřský modřín.

Náš tip: Luxusní dřevěné podlahy z exotického dřeva

Vícevrstvé dřevěné podlahy odolávají vlhkosti, hnilobě a nevadí jim ani rychlé změny teplot. Při chůzi po nich necítíte nepříjemný chlad od nohou, a to i bez použití podlahového vytápění, které u většiny variant lze instalovat. Pokládka se obstarává buď pomocí celoplošného přikotvení nebo v plovoucí formě se zámkovými spoji.

Mohlo by vás zajímat: Průmyslová mozaika perfektně nahrazuje podlahové krytiny složitější na pokládku a údržbu

Dřevěné podlahy do uchyně

Univerzální vinyl

Praktické, odolné a jednoduché řešení, to jsou vinylové podlahy. Do kuchyně či koupelny díky nim dostanete téměř jakýkoliv vzhled. Disponují širokou škálou variant dekorů a vzorů. Existují věrohodné imitace dlažby, mramoru nebo dokonce dřeva, a to včetně teplého pocitu od nohou, který například u dlažby nemáte.

Vinyl se vyplatí i z hlediska údržby. Je voděodolný a snadno omyvatelný. Co se odolnosti týká, spolehnout se můžete také na tu vůči mechanickému a chemickému poškození. V této oblasti předčí vinylové podlahy všechny své konkurenty. Rovněž kompatibilita s podlahovým vytápěním je zde zajištěna.

Přečtěte si také: 7 důvodů, proč se vinylová dlažba hodí do kuchyně i koupelny

Vinylové podlahy Moduleo v kuchyni

Voděodolný laminát

Laminátové podlahy zažívají v posledních letech ústupnou tendenci. Hlavní benefit, díky kterému si ale na trhu stále drží určité postavení, spočívá ve vysoké odolnosti. Jste-li ochotni investovat do kvalitní a odolné podlahové krytiny, laminát je z tohoto hlediska skvělou volbou. Pozor si ale musíte dát na nekvalitní levná provedení, které v odolnosti zdaleka nevykazují dobré hodnoty.

Bavíme se zde zejména o odolnosti vůči vodě, laminátové podlahy totiž disponují speciální nášlapnou vrstvou. Odolají také skvěle mechanickému poškození.

Přečtěte si také: Jakou vybrat plovoucí podlahu? Je lepší dřevo nebo laminát?

Voděodolný laminát Pergo v koupelně

Nezapomeňte nové podlahy sladit s dveřmi! Jak vybrat interiérové dveře?