slider

Milujete palačinky nebo lívance? Kupte si na ně kvalitní pánev a další vychytané pomocníky

Pokud patříte mezi milovníky palačinek, lívanců nebo jiných smažených dobrot, určitě víte, že kromě správného receptu a kvalitních surovin je důležitá také vhodná pánev. Na přípravu palačinek se sice někdy dají použít i obyčejné pánve, ty ale nejsou úplně ideální a výsledek pak nebude takový, jaký by měl být. V tomto článku pro vás máme několik rad a tipů, jak vhodnou pánev na palačinkyvybrat a jaké další pomůcky vám přípravu palačinek a jiných pokrmů usnadní.

Palačinky

Jak vybrat tu správnou pánev na palačinky?

Pánev na palačinky se od klasických pánví liší už na první pohled – je zcela plochá a její okraje jsou velmi nízké. Povrch pánve by – kromě toho, že musí být zcela hladký – měl být také nepřilnavý a měl by dobře odolávat vysokým teplotám a rychlým změnám teploty. Nízké okraje a speciální tvar umožňují snadné obracení, příprava je tak jednodušší. Při výběru pánve byste se měli zaměřit i na to, na který typ sporáků se pánev hodí – zvláště pokud máte např. indukční varnou desku, je třeba vybírat i podle tohoto kritéria. Pánev na palačinky lze použít i k přípravě jiných oblíbených jídel, můžete na ní dělat např. lívance, ale třeba i slaná jídla, jako jsou vaječné omelety nebo bramboráky. Nákup takové pánve se vám tak několikanásobně vyplatí a určitě je dobré dát přednost kvalitě od prověřených značek. Mezi ně rozhodně patří i Tescoma a proto jsme vybrali čtyři tipy na pánve právě od této značky, které můžete zakoupit na www.domacipotreby-franta.cz.

4 tipy na pánve na palačinky od značky Tescoma:

Pánev na palačinky PRESTO ø 25 cm

Elegantní a designově čistá kuchyňská pánev, která je díky svému povrchu vhodná nejen na přípravu palačinek. Je opatřena kvalitním antiadhezním povlakem, který zabraňuje připalování a můžete ji dát i do myčky na nádobí. Pánev je určená pro elektrické i plynové sporáky. Záruka 3 roky. Cena 289 Kč.

Presto

Pánev na palačinky ecoPRESTO ø 25 cm

Špičková pánev na palačinky s jedinečným keramickým antiadhezním povlakem, který má zvýšenou odolnost vůči teplotním šokům, vysokým teplotám a mechanickému opotřebení. Pánve ecoPRESTO jsou ekologické, jejich výroba je šetrná vůči životnímu prostředí. I tuto pánev můžete bez obav umýt v myčce nádobí, použít ji lze jak na plynových, tak i na elektrických sporácích. V současné době si ji můžete zakoupit na zmíněném e-shopu se 40% slevou. 3 roky záruka. Cena 399 Kč.

Pánev na palačinky ecoPRESTO

Pánev na palačinky i-PREMIUM ø 26 cm

Luxusní masivní pánev s nízkým okrajem, která je na přípravu palačinek naprosto ideální. Má indukční dno z kvalitní nerezavějící oceli a vysoce odolný antiadhezní povlak. Za zmínku stojí i ergonomická rukojeť z odolného plastu a oceli, nebo možnost použití jakéhokoli kuchyňského náčiní včetně kovových obraceček. Tato pánev je určena pro všechny typy sporáků, tedy nejen na plynové a elektrické, ale i na sklokeramické a indukční. Lze ji dát i do myčky nádobí. 5 roků záruka. Cena 799 Kč.

Pánev na palačinky i - PREMIUM

Tescoma SmartCLICK pánev na palačinky ø 26 cm

Jedinečná pánev na palačinky Tescoma SmartCLICK je jednou z novinek na našem trhu. Pánev vyniká nejen svými vlastnostmi, ale i luxusním designem, za který získala prestižní ocenění German Design Award 2017. Má dno z nerezavějící oceli, antiadhezní povlak a odnímatelnou rukojeť. Hodí se na všechny typy sporáků a použít ji lze dokonce i v elektrické, horkovzdušné nebo plynové troubě. Stejně jako předchozí, i tuto pánev lze umýt v myčce nádobí. 5 roků záruka. Cena 1 099 Kč.

Tescoma SmartCLICK

Další pomůcky, které vám přípravu palačinek usnadní:

Oddělovač bílků DELÍCIA

S touto jednoduchou pomůckou pro Vás bude oddělení bílků hračkou. Stačí jen oddělovač umístit na okraj misky nebo hrnku a vejce rozklepnout o čepel. Zatímco žloutek zůstane v oddělovači, veškerý bílek steče otvory do nádoby. Oddělovač je vyrobený z kvalitního a odolného plastu, můžete jej dát i do myčky nádobí. Vybrat si můžete mezi bílou a žlutou barvou. 3 roky záruka. Cena 69 Kč.

Multifunkční šlehač DELÍCIA

Multifunkční kuchyňský šlehač, pomocí něhož si můžete připravit nejen poctivou domácí šlehačku, ale i bílkový sníh, mléčnou pěnu do kávy, směs na omelety nebo směs na přípravu palačinek a lívanců. Je vybavený třemi výměnnými disky, víčkem se silikonovým těsněním a jeho dno je opatřeno protiskluzovou úpravou. Na výrobu tohoto šlehače byly použity prvotřídní materiály (odolný plast a nerezavějící ocel), balení obsahuje i návod k použití a recepty. 3 roky záruka. Cena 299 Kč.

Dávkovač na litá těsta DELÍCIA

Praktická pomůcka, která Vám usnadní přípravu oblíbených jídel. Díky tomuto dávkovači budou Vaše palačinky, lívance, muffiny nebo vafle vždy stejně velké, a navíc si ušetříte práci s uklízením. Dávkovač má kvalitní silikonové těsnění, odměrku pro přesné dávkování a víčko pro uchování nespotřebovaného těsta v ledničce. Snadno se obsluhuje a je vyrobený z prvotřídního plastu, takže Vám dlouho vydrží. Je vhodný i do myčky. Záruka 3 roky. Cena 299 Kč.

Obracečka na palačinky s roztíračem DELÍCIA

Skvělý pomocník, který Vám usnadní přípravu oblíbených palačinek, navíc s pomůckou pro rovnoměrné rozetření těsta po pánvi. Pro jeho výrobu byl použit vysoce odolný nylon (vydrží teploty až do 210 °C). Obracečku můžete umýt i v myčce na nádobí. 3 roky záruka. Cena 179 Kč.

Související články:
PÁNVE Tescoma I-PREMIUM STONE
Tescoma SmartCLICK - pánve na sporák i do trouby