slider

Pracujete rádi na zahrádce? Kvalitní pracovní oděvy se Vám vyplatí! Poradíme, jaké vybrat

Jaro je tady a s ním začíná i období, na nějž se těší všichni zahrádkáři. Pokud i Vy máte vlastní zahrádku a rádi na ní pracujete, měli byste kromě kvalitního nářadí mít i pracovní oděvy, které Vám poskytnou ochranu před různým nebezpečím nebo špatným počasím. V tomto článku najdete několik zajímavých tipů na prověřené zahrádkářské oděvy a pomůcky, se kterými se Vám bude pracovat ještě lépe a zároveň budete v bezpečí.

Kvalitní pracovní oděvy

Zahrádkářské oděvy pro muže i pro ženy

Pro práci na zahradě si sice můžete vzít obyčejné starší oblečení, lepší volbou ale budou speciální pracovní oděvy, které jsou pro tento účel mnohem vhodnější. Do této kategorie patří především klasické pracovní montérky, pracovní kalhoty, pláštěnky a další druhy oděvů. Kromě pánského oblečení jsou dostupné také zahrádkářskéoděvy pro ženy – možná Vás překvapí, že vedle pracovních kalhot existují i slušivé pracovní sukně.

Tipy na kvalitní a pohodlné pracovní oděvy na zahradu:

-        pánské pracovní kalhoty s laclem STANMORE – na první pohled klasické montérky, tyto jsou ale vylepšené o zesílená zdvojená kolena, což při práci na zahradě určitě oceníte. Kalhoty jsou vybavené reflexními prvky, mají řadu poutek na nářadí, jsou velmi odolné a nesmírně pohodlné. Vybrat si můžete z modré, zelené a hnědé barvy.

pánské pracovní kalhoty s laclem STANMORE

-        dámské pracovní kalhoty s laclem YOWIE – speciální montérky pro ženy, které určitě zaujme jejich specifický design. Kalhoty jsou vyrobeny z bavlny s přídavkem Spandexu, díky němuž si drží svůj tvar. Vybírat můžete ze dvou barevných kombinací – tmavě modré s růžovou a hnědé se zelenou.

dámské pracovní kalhoty s laclem YOWIE

-        pracovní sukně YOWIE – ze stejné kolekce je i tato krásná a originální sukně s velkou přední kapsou a menší kapsičkou na mobil. Jako materiál byla opět použita bavlna a Spandex, i barevné kombinace jsou stejné jako u kalhot YOWIE – tmavě modrá s růžovou a hnědá se zelenou.

pracovní sukně YOWIE

Nezapomeňte na pořádné pracovní rukavice

Ještě důležitější než samotný oděv, jsou kvalitní, pevné a odolné rukavice. U jejich nákupu vybírejte s ohledem na to, jakou činnost na zahrádce vykonáváte – jiný typ rukavic je potřeba na plení nebo přesazování rostlin, jiný zase na práce s motorovou pilou nebo křovinořezem. Rukavice na některé méně náročné činnosti se dají koupit za pár desítek korun, jejich nákup se Vám tak bohatě vyplatí.

Tipy na odolné a bezpečné pracovní rukavice na zahradu:

-        rukavice GUILLEMOT – levné pracovní rukavice, vhodné na jednodušší činnosti, jako je plení nebo přesazování kytiček. Jsou vyrobeny z polyesteru, který je na dlani a prstech máčený v latexu. Mají pružnou manžetu a protiskluznou úpravu.

rukavice GUILLEMOT

-        chemicky odolné rukavice PETREL – speciální prodloužené rukavice o délce 35 cm jsou vyrobeny z bavlněné teplákoviny, která je máčená v PVC. Mají protiskluznou úpravu povrchu ruky a hodí se např. při aplikaci chemických postřiků nebo při různých pracích s chemikáliemi.

chemicky odolné rukavice PETREL

-        neprořezné pracovní rukavice HS – speciální rukavice odolné proti prořezu (kategorie prořezu 5). Jedná se o pletené bezešvé rukavice s pružnou manžetou, jež mají na dlani a prstech šedý PU. Oceníte je při manipulaci s růžemi a trnitými keři, hodí se i na zařezávání květin nebo pro manipulaci s ostrými předměty, kde by Vám hrozilo pořezání.

neprořezné pracovní rukavice HS

-        rukavice KILLDEER – špičkové celokožené pracovní rukavice vyrobené z měkké lícové usně a štípenky. V dlani mají antivibrační vložku, díky které jsou vhodné i pro práci s křovinořezem, motorovou pilou nebo různými elektrickými stroji.

rukavice KILLDEER

I na zahrádce byste měli mít kvalitní pracovní obuv

Další položkou na Vašem nákupním seznamu by pak měly být pevné a odolné boty. Většina lidí si na zahrádku bere jen obyčejné boty, holínky nebo např. oblíbené crocsy, pro řadu prací na zahradě je ale lepší pořídit si speciální obuv, která Vaše nohy ochrání nejen před deštěm, ale i před zraněním.

Tipy na pevnou a odolnou pracovní obuv na zahradu:

-        pracovní obuv BK HONEY ANKLE – oblíbené kotníkové farmářky s kvalitní pryžovou podrážkou, která je odolná vůči olejům. Svršek je vyrobený z prodyšné nubukové kůže. Boty jsou velmi pohodlné a objednat si je můžete buď v černé nebo béžové barvě.

pracovní obuv BK HONEY ANKLE

-        dámská kotníková pracovní obuv WUJA S1P  - krásné pracovní boty pro všechny ženy a dívky, které hledají vhodnou obuv na zahradu, která bude odolná a zároveň bude mít pěkný design. Boty mají pryžovou podrážku a textilní svršek, na výběr je mezi fialovou a zelenou barvou, obojí ve velikostech od 36 do 42.

dámská kotníková pracovní obuv WUJA S1P

Pracovní oděvy můžete pořídit i Vašim dětem

Pokud máte děti, které Vám s prací na zahrádce pomáhají, určitě neuděláte chybu, pokud speciální oblečení na zahrádku pořídíte i jim. Můžete jim koupit např. dětské pracovní kalhoty v pestrých barvách nebo zateplené holínky, vhodné nejen do deště, ale i do chladného počasí.

Tipy na dětské pracovní oděvy na zahradu:

-        dětské pracovní kalhoty COOL TREND – klasické montérky s laclem, tentokrát ale v dětských velikostech a s pestrými reflexními prvky. Vybrat si lze ze dvou barevných kombinací – základ je vždy modrý a reflexní prvky jsou buď žluté nebo červené. Kalhoty se vyrábějí ve velikostech od 98 do 152.

dětské pracovní kalhoty COOL TREND

-        dětské holínky DEMAR – zateplené dětské holínky, ideální zejména do podzimního počasí. Poskytují ochranu před vlhkostí a chladem a vyrobeny jsou z odolného PVC, podšitého textilií. Bezpečnost chůze zajišťuje speciální protiskluzová podrážka, na patě je navíc umístěn reflexní pásek pro lepší viditelnost dítěte. Za zmínku jistě stojí vyjímatelné zateplení. Vybírat můžete hned ze šesti krásných motivů, které se Vašim dětem budou určitě moc líbit.

dětské holínky DEMAR

Ochranné pracovní pomůcky z fotogalerie můžete zakoupit na WWW.TOMISCZ.CZ.