slider

Líbí se vám dubové podlahy, ale obáváte se masivu? Zkuste vinylové podlahy! Věrná imitace dubu a skvělé vlastnosti si získají každého

Masiv je masiv, ale ruku na srdce. Všude se nehodí. Sice má své výhody, ale i nevýhody. Podlahy z masivu mají přírodní strukturu, jsou hřejivé a prostory s nimi jsou útulné. Na druhou stranu, masiv se nadměrnou zátěží může poměrně snadno poškodit. A to spolu s pořizovací cenou není nic příjemného. Masivu navíc nevyhovuje ani vlhčí prostředí.

Co s tím, když přesto chcete na své podlaze přírodní vzhled dřeva? Zkuste vinylovou podlahu v provedení, které věrně imituje dubové dřevo. Dubový dekor vinylových podlah je téměř k nerozeznání od pravého dřeva.

Vinylová prkna a parkety Art Select Wood od Designflooring

Díky digitálnímu tisku je téměř každá lamela jiná!

Vinylové podlahy se v posledních letech stávají velice oblíbenou krytinou. Důvodů je hned několik. Například oproti podlahám z masivu snesou větší zátěž, mají měkčí došlap, a navíc jsou i méně hlučné. Co si představit pod tím, že snesou větší zátěž? Například to, že jsou více odolné proti mechanickému, ale i chemickému poškození. Výhod je však ještě více. Za zmínku stojí například rozměrová stálost. Vinylové podlahy nesesychají jako krytiny z masivního dřeva, takže po celou svou životnost budou stejné. Když bude vinylová podlaha správně položená, tak se na ní nikde neobjeví žádné nevzhledné mezery, ani se nebude kroutit.

Ale ani tím jsme nevypsali všechny výhody. Vinylová podlaha lze použít do místností s podlahovým topením. Můžeme pokračovat barevnou stálostí, snadnou údržbou, skvělou resistencí vůči vlhkosti. Díky tomu se skvěle hodí i do koupelny, nebo kuchyně. Vinylové podlahy své využití však naleznou téměř všude. Ať už v bytových, nebo i komerčních prostorách (kanceláře, obchody atd.). Je pouze nutné si pohlídat dostatečnou třídu zátěže a vybrat si vhodný typ.

Potěší i vzhled, který věrně imituje strukturu dřeva. Na každé lamele najdete letokruhy, suky i žilkování, které vypadá, jako by ho stvořila sama příroda. K výrobě se totiž používá nová technologie digitálního tisku, která zajistí, že téměř každá lamela je jiná. Díky tomu se už nikdo nemusí bát, že by měl vedle sebe dvě identické lamely.

Abychom stále jen nemluvili obecně o vinylových podlahách, dáme vám také dobrý tip. Konkrétně na vinylové podlahy Designflooring z kolekce Art Select Wood, která obsahuje překrásné dekory v dokonalé imitaci dubu.

Vinylová prkna a parkety Art Select Wood od Designflooring

Z čeho může zájemce vybírat? Dohromady je v této jedinečné kolekci 14 realistických a precizně zpracovaných dekorů dubu. Dále je možné vybírat z různých odstínů žluté, hnědě a načervenalé barvy, přičemž v nabídce naleznete i tmavě černé varianty.

Veškeré podlahové krytiny z kolekce Art Select Wood jsou voděodolné a perfektně se hodí i do prostor s podlahovým vytápěním. Spolehnout se můžete i na třídu zatížení. Vinylové podlahy z této kolekce snáší velkou zátěž, takže se hodí do bytových i komerčních prostor. Kdo je vyzkouší, nebude litovat.

Veškeré lamely jsou určené pro celoplošné lepení.

Vinylová prkna a parkety Art Select Wood od Designflooring

Technické specifikace vinylové podlahy Art Select Wood od Designflooring

A teď trochu čísel a konkrétních parametrů. Třída zatížení odpovídá označení 34/43.

Jedno balení obsahuje 3,34 m2 (Oak Royale 3,25 m2). Přičemž velikost lamel je různá. V případě vinylových prken je k mání velikost 1219 x 178 mm a 915 x 152 mm. Pokud se rozhodnete pro vinylové parkety, pak počítejte s velikostí 229 x 76 mm. Když zvolíte vinylové desky, budou rozměry 406 x 406 mm (deska obsahuje 5 horizontálních a 2 kolmé parkety).

Tloušťka lamely je 3,0 mm a tloušťka nášlapné vrstvy je 0,7 mm,  což je dvakrát více než u běžné podlahy z vinylu.

Vinylová prkna a parkety Art Select Wood od Designflooring

Vinylová prkna a parkety Art Select Wood od Designflooring

Vinylová prkna a parkety Art Select Wood od Designflooring

Vinylová prkna a parkety Art Select Wood od Designflooring

Vinylová prkna a parkety Art Select Wood od Designflooring

Přečtěte si také:
Van Gogh – jedna z nejprodávanějších kolekcí vinylových podlah od DesignFlooring
Kolekce vinylových podlah Michelangelo: ideální volba do koupelny