slider

Bukový jídelní stůl – elegantní tvrďák jako dominanta vaší jídelny

Říká se, že bukové dřevo má schopnost pohlcovat negativní energii, odvádí z těla nemoci, vyjasňuje myšlenky, udržuje pozitivní nadhled a dodává chuť k životu. Je tedy perfektním materiálem pro masivní stůl do vaší jídelny. Co kdyby tomu tak náhodou bylo? A jestli tomu tak není, víte, proč po něm i tak sáhnout? 

Bukový jídelní stůl Anna

Bukové dřevo je jedním z nejoblíbenějších materiálů jak výrobců, tak zákazníků

Pamatujete na Napoleona? Jestli ano, tak určitě jen z dějepisu. Kdo byl ale možná u toho, když francouzský vojevůdce malého vzrůstu překročil Alpy a vtrhl do Itálie? Buk lesní, ze kterého v Rott design vyrábějí překrásné masivní jídelní stoly. Buky se totiž obyčejně dožívají 250 až 300 let. A tak se není čemu divit, že jejich dřevo je velice těžké a pevné. Na druhou stranu je ale tvárné a ohebné. Proto je oblíbeným materiálem řezbářů, truhlářů i nábytkářů. Skvěle se obrábí, lepí i moří. Má hnědou až lehce narůžovělou barvu.

Bukové dřevo

Žádné napodobeniny! Poctivá česká práce

V některých rodinách se jídelní stoly dědí. I vy můžete začít s tradicí. Stolem z překližky ale další generace neokouzlíte. Chce to masiv z české dílny. Třeba od rodinné firmy Rott design. Ta pro vás vyrábí masivní jídelní stoly už více než 27 let. Je špičkou ve svém oboru, čehož si všimli i v zahraničí, kde v posledních letech výrazně stoupla poptávka po nábytku z dílny Rott. Rott nevyrábí jen tak ledajaký nábytek, ale doslova umělecká díla, která navíc splňují i praktické nároky zákazníků. A když už byla řeč o uměleckém díle, je potřeba zmínit, že firma spolupracuje s několika renomovanými architekty.

Fotogalerie masivních stolů české společnosti Rott

Bukový jídelní stůl Eli

Rozkládací stoly, které od klasických nepoznáte

Jedním z nejčastějších nároků, je možnost rozložení stolu. Rott zabudoval do většiny svých masivních jídelních stolů důmyslný skrytý systém rozložení a tak z malého stolku můžete během pár vteřin vytvořit velkou tabuli. Obdélníkové stoly pro čtyři se v mžiku díky šuplíkovému rozkládacímu systému nebo systému, ukrytého uvnitř stolu, promění ve stůl, kam posadíte nejširší rodinu. Z kulatých stolků se díky přídavné desce rázem stane stůl oválný, z čtvercového zase obdélníkový. Po složení je ale od klasických stolů nerozeznáte.

Zabukujte si (tedy zarezervujte si) u Rott design svůj nový bukový stůl. Třeba vám jeho letokruhy budou u večeří vyprávět, jaký byl Napoleon ve skutečnosti.

www.rottdesign.cz

Bukový jídelní stůl Varadero

Proč se rozhodnout pro jídelní stůl z ořechového dřeva?
WoodArt Collection - masivní jídelní stoly v přírodní kráse